Innovatie

Michelin 2018: nieuwe sterren

De uitreiking van de Michelinsterren zit erop. Restaurant Inter Scaldes uit Kruiningen kreeg een derde ster en zes andere restaurants kregen hun eerste ster. Er zijn dit jaar geen nieuwe 2-sterrenrestaurants bijgekomen.

1 ster gekregen
THE DUCHESS in Amsterdam
The White Room in Amsterdam
Le Restaurant in Amsterdam
AIRrepublic in Cadzand
Fitzgerald in Rotterdam
Vista in Willemstad

Amsterdam
Amsterdam timmert dit jaar opnieuw aan de weg. Maar liefst 3 restaurants krijgen hun eerste ster. The Duchess verdient zijn ster vanwege de op-en-top klassieke keuken die soms vergeten recepten heerlijk tot leven brengt, aldus Michelin. Yossi Eliyahoo, oprichter The Entourage Group van o.a. The Duchess: "Dat deze missie nu door Michelin erkend is, was nooit ons initiële doel maar wel een droom die werkelijkheid is geworden." Lees hier het volledige interview met Yossi Eliyahoo en chef-kok Jeffrey Graf van The Duchess. Bij The White Room wordt volgens Michelin moderner gekookt. Het creatieve samenspel van frisse zuren en exotische specerijen is er een voltreffer. Le Restaurant verdient na een verhuizing opnieuw een ster en dat dankzij de pure keuken van Jan de Wit. 

Sergio Herman zet volgens Michelin opnieuw een uitmuntend concept neer bij AIRrepublic, waar Alex Buiten en Nicolas Misera gerechten van Hermans vader met originaliteit invulling geven. Bij Vista restaurant & foodbar worden gasten spontaan blij van de moderne creaties op het bord. Bij Fitzgerald in Rotterdam zijn het de verrassende twists die de chef in zijn gerechten vewerkt die voor een fantastische afwisseling van smaken zorgen.

3 sterren
Inter Scaldes krijgt derde ster en De Leest en De Librije behouden hun drie sterren. Chef-kok Jannis Brevet van Inter Scaldes: "Echt geweldig. De afgelopen jaren werd er veel gespeculeerd, tuurlijk doet dat je wat. Elke keer hoop je op die derde ster. Dat -ie nu eindelijk komt is geweldig. Ik ben ontzettend trots op ons team." Lees hier het volledige interview met Jannis Brevet.

Vervallen sterren
Bord'Eau in Amsterdam gaat van 2 naar 1 ster, evenals Da Vinci in Maasbracht. Margo en Pedro Reuten van laatstgenoemd restaurant zijn verbaasd. "We vinden dat we afgelopen jaar niet anders dan anders hebben gekookt en dat we altijd het hoge kwaliteitsniveau hebben behouden", aldus het duo. Lees hier het volledige interview. HanTing Cuisine in Den Haag, De Bokkepruik in Hardenberg - Heemse, Wereldmuseum in Rotterdam en O Mundo in Wageningen verliezen de ster. Ook sprak Entree met  Han Ji Van HanTing Cuisine, lees hier het volledige interview. 

Michelin Award
Ook werd dit jaar de Michelin Award uitgereikt. De prijs wordt aan iemand uitgereikt die volgens de jury een beloning verdient vor het werk in de culinaire wereld en de hotellerie. De award ging dit jaar naar sommelier David van Steenderen van Vineum in Rotterdam.