Nederlands Jeneverfestival 10 en 11 juni
Innovatie

Nederlands Jeneverfestival 10 en 11 juni

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt in Schiedam het Nederlands Jeneverfestival plaats.  Diverse (inter)nationale gin- en jeneverdistillateurs organiseren een programma met o.a.  workshops en cocktailshows. Ook zijn er live muziek en een vintagemarkt.

Het thema van het Nederlandse Jeneverfestival is dit jaar Tasty, waarbij het draait om het prikkelen van alle zintuigen. Zo presenteren verschillende horecaondernemers in een kookwedstrijd hun favoriete gerecht met gin en jenever als kenmerkend ingrediënt. Tijdens het festival kunnen de bezoekers bovendien deelnemen aan activiteiten op verschillende locaties. Zo presenteren ruim 30 distillateurs meer dan 150 verschillende jenevers en gins, die volop geproefd kunnen worden in de monumentale Havenkerk.

Jenever stoken
Ook zijn er masterclasses en cocktailworkshops van professionele bartenders. Diezelfde bartenders strijden op zondag tegen elkaar tijdens een cocktailwedstrijd. Het Jenevermuseum is tijdens het Jeneverfestival beide dagen geopend voor een kijkje achter de schermen met de spoedcursus jenever stoken. Op het plein van het stedelijk museum vinden kidsactiviteiten plaats met het thema Tasty.

 

Reacties

Reactie toevoegen