Pannenkoekenrestaurants gat in de markt
Innovatie
Foto flickr.com/maria

Pannenkoekenrestaurants gat in de markt

Op zoek naar een winstgevend concept? Zorg dan in elk geval voor pannenkoeken in uw horecazaak. In het Algemeen Dagblad laat adviesbureau Van Spronsen & Partners weten dat pannenkoekenrestaurants in Nederland erg winstgevend zijn.

Pannenkoekenrestaurants plukken de vruchten van de recessie, zegt Niek Timmermans, onderzoeker bij Van Spronsen en Partners. "Het is voor veel mensen een relatief goedkoop alternatief voor luxe uit eten gaan. Een tweede pijler onder het succes is de liefde van ouderen voor de lekkernij uit hun jeugd." Timmermans voorspelt dat deze markt de komende jaren dan ook zal groeien.

3 gangen 
Sebas van Look, eigenaar van pannenkoekenrestaurant Stroop in Zuidland, nabij Rotterdam, vertelt in het artikel: "Bovendien kunnen pannenkoekenzaken in relatief weinig tijd veel mensen helpen. Ook als we 3 gangen serveren, kun je binnen 1 uur weer buiten staan."

368 pannenkoekenrestaurants
Van Spronsen & Partners laat weten dat er vorig jaar 368 pannenkoekenrestaurants waren, tegenover 343 in 2012 en dat de gemiddelde rekening per persoon 11,50 euro is. Ook interessant: de bruto winstmarge op een pannenkoek is 80%.