Rebel Rebel Hostel in Groningen bijna open
Innovatie
Foto Rebel Rebel Hostel

Rebel Rebel Hostel in Groningen bijna open

De crowdfundingsactie voor containerhostel Rebel Rebel in Groningen is geslaagd. Dat betekent dat het hostel er komt, vertelt mede-initiatiefnemer Anika Postma aan Entree. “Hopelijk kunnen we deze zomer de deuren openen.”

Als het aan Postma en haar compagnon Anna Liefers ligt, kunnen de eerste gasten van Rebel Rebel er deze zomer al terecht. Het concept is bijzonder. Postma: “Op het voormalige terrein van de Suikerunie hebben wij meerdere containers en kantoorunits neergezet. In 3 daarvan komen slaapzalen en van de andere 3 maken we gemeenschappelijke ruimtes. In de 2 zeecontainers maken we ons eigen kantoor, een opslagstudio en een technische ruimte.”

Anders dan anders
Om het hostel van de grond te krijgen, zette het duo een crowdfundingsactie op. Met succes. Postma: “We hebben zelfs meer geld opgehaald dan we van tevoren hadden berekend. We zitten nu op maar liefst 119%.” Volgens Postma geeft het aan dat mensen in dit concept geloven. “Niet zo gek, want Groningen heeft behoefte aan een hostel dat anders is dan andere hostels. Vandaar onze naam ook, Rebel Rebel. Eigenlijk worden wij een beetje de tegenhanger van het Student Hotel Groningen, een groot project met 365 kamers dat in augustus opent.”

Duurzaam hostel
Dat Rebel Rebel anders is dan anders wordt ook duidelijk als Postma vertelt over alle duurzame aspecten ervan. “Zo maken we stapelbedden van oude pallets en gebruiken we douchewater om de wc’s mee door te spoelen.” Deze bijzonderheden maken het ook wel lastig als het gaat om vergunningen, geeft Postma tegelijkertijd aan. “We wachten nog op verschillende goedkeuringen, maar als die er eenmaal zijn willen we zo snel mogelijk open.”

Onlangs schreef Entree een uitgebreid artikel over hostels, waar steeds meer vraag naar en aanbod van is.