Innovatie

S. Pellegrino Young Chef 2018: F. Chastro

Frederic Chastro van restaurant Sōma in Antwerpen is de winnaar van de regionale S.Pellegrino Young Chef competitie. Chastro strijdt in juni 2018 om de internationale titel tijdens de finale in Milaan.

Chastro werd met zijn signatuurgerecht, een rolletje van Belgisch konijn, orgaanvlees en kleine hersenen, biologische witlof met pittige saus op basis van donker bier, door de jury gekozen als winnaar. Alle halve finalisten die streden om een plek in de grote finale werden geselecteerd door ALMA, een internationale educatieve trainingscentrum voor de Italiaanse keuken. 

Begeleid door de Godfather
"Ik heb zelf twee maanden geleden een restaurant geopend, dus door deze exposure kan het best nog wel eens heel druk worden straks. Wat natuurlijk alleen maar goed is en misschien wel een goede oefening is voor de grote, internationale finale”, vertelt Chastro. Hij zal begeleid worden door chef Peter Goossens, ook wel bekend als 'de Godfather van de Belgische keuken'. “Gelukkig heb ik de beste coach aangewezen gekregen, dus dit wordt een hele bijzondere en mooie periode," aldus Frederic Chastro.

Meerdere prijzen ontvangen
Peter Goossens opende zijn eerste restaurant in 1987. In 1992 opende hij het Hof van Cleve *** in Kruishoutem in België. Sindsdien heeft Goossens meerdere prijzen ontvangen: in 1998 was hij de jongste chef ooit met twee Michelinsterren. "In onze gastronomie wordt kennis van generatie op generatie doorgegeven en dat vind ik heel belangrijk."

vijf gouden regels
De Benelux competitie vond plaats op 25 september in Den Haag. Een vooraanstaande jury bestaande uit chefs zoals Jaimie van Heije en Ron Blaauw, hebben alle gerechten geproefd en beoordeeld op basis van de vijf gouden regels: ingrediënten, vaardigheden, talent, schoonheid en de boodschap. 

Finale in Milaan
Halve finalisten van over de hele wereld zullen meedoen aan de lokale competitierondes van juni tot december 2017 waar zij de kans krijgen om door te stromen naar de finale in Milaan. Eind december 2017 zullen 21 jonge chefs een plek krijgen in de finale en begeleid worden door een mentor chef uit de regionale jury. De mentor chefs zullen de jonge chefs begeleiden en adviseren tijdens hun weg naar de finale.  

Reacties

Reactie toevoegen