Innovatie
Foto Tony Perez

Scandinavian Embassy wint Best Coffee Concept

De koffiebar Scandinavian Embassy in Amsterdam is heeft gisteren een Entree Hospitality & Style Awards gewonnen in de categorie Best Coffee Concept. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens een avondvullende show in Studio 21 in Hilversum.

Volgens de jury kunnen gasten in deze zaak alle ingrediënten vinden die je kunt verwachten van een ‘third wave’-koffiebar: slow coffee, verschillende koffiekeuzes van vooraanstaande branders en perfecte bereiding. “Maar wat deze zaak een echte gamechanger maakt, zijn de aspecten die we in Europa nog niet veel zien”, aldus de jury. “De fourth wave wordt hier ingezet door het serveren van culinair hoogstaande gerechtjes, gebaseerd op het concept en afgestem op de koffie.”

Andere genomineerden
In dezelfde categorie waren ook Headfirst Coffee Roasters in Amsterdam en de Nijmeegse koffiebars Bairro Alto en First Things First genomineerd.

Best Coffee Concept
De categorie Best Coffee Concept reikt verder dan een koffiebar die goede koffie serveert. Ook de uitstraling van de zaak, de kennis en kunde van de barista’s en het totaalplaatje worden beoordeeld. Scandinavian Embassy is een trendsetter en expert op het gebied van koffie.