Innovatie
Foto Etienne van Sloun

St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve geopend

Gisteren is het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve officieel geopend door Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. In de kasteelhoeve bevindt zich nu het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More en het St. Gerlach Paviljoen is een nieuwe vergader- en evenementenlocatie. In totaal kostte deze uitbreiding 11,1 miljoen euro.

Direct naast de entree van het landgoed ligt het Rijksmonument de kasteelhoeve uit 1668. In de kasteelhoeve bevindt zich sinds kort het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Achter de kasteelhoeve is het St. Gerlach Paviljoen verrezen volgens het concept van Francine Houben, creatief directeur van architectenbureau Mecanoo uit Delft. Houben: "Het St. Gerlach paviljoen is ontworpen met een genereus overstekend dak met een prachtige zeeg. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Het elegante paviljoen bemiddelt tussen het château, de pachthof en de gerestaureerde kasteelhoeve."

​11,1 miljoen euro
In het St. Gerlach Paviljoen zijn drie multifunctionele zalen separaat of gecombineerd (850m2) te benutten. Hierdoor wordt een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen mogelijk tot maximaal 750 personen. Als aanvulling op het paviljoen bevinden zich in de kasteelhoeve zes break-out rooms. De totale investering van deze completering van het landgoed ebdroeg 11,1 miljoen euro. Camille Oostwegel sr., eigenaar van Château St. Gerlach: “Het spraakmakende St. Gerlach Paviljoen en de gerestaureerde unieke kasteelhoeve versterken en voltooien het monumentale ensemble en maken ons landgoed toekomstbestendig. Zowel de privé als zakelijke gast kunnen wij nu optimaal bedienen.”

20 jaar
Eind januari 2017 is het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve in gebruik genomen. Deze multifunctionele vergader- en evenementenlocatie maakt onderdeel uit van het landgoed Château St. Gerlach dat op 15 september 1997 officieel werd geopend door Pieter van Vollenhoven. Bijna 20 jaar later openen Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven deze nieuwe uitbreiding van het landgoed. Van Vollenhoven zet zich in voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle objecten, met name op het gebied van herbestemming van monumenten.

Gezamenlijk geschenk
Als blijvende herinnering aan de officiële opening van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve en het 20-jarig jubileum van Château St. Gerlach is aan kunstenares Claudia Volders opdracht gegeven om portretten te maken van Johanna van Brabant (hertogin van Brabant en Limburg van 1355 tot aan haar dood) en Philips de Stoute (hertog van Bourgondië van 1363 tot 1404). Beide kunstwerken hebben een plaats gekregen in de Johanna van Brabantsalon in het paviljoen. Aan beeldhouwer Frans van Straaten is gevraagd om een bronzen Limburgs trekpaard te ontwerpen. Deze 'Bella van St. Gerlach' heeft een centrale plaats bij de entree, tussen de kasteelhoeve en het St. Gerlach Paviljoen, gekregen.

Over Château St. Gerlach
In het hart van natuurgebied Ingendael ligt Château St. Gerlach. Het luxe hotel telt 113 hotelkamers en appartementen. Op het landgoed bevinden zich 3 eetgelegenheden: Restaurant Château St. Gerlach met een Frans georiënteerde keuken, Bistrot de Liège met streekgerechten en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.

Reactie toevoegen