Innovatie

Topresto's willen eigen reserveringssysteem

De drie horecaverenigingen JRE, Les Patrons Cuisiniers en Alliance Gastronomique hebben serieuze plannen om een eigen reserveringssysteem op te zetten. Marc van Gulick, voorzitter van Alliance Gastronomique: “We willen hiermee een vuist maken tegen platforms zoals SeatMe en Couverts, onderdelen van Iens.”

De drie horecaverenigingen, waarbij ruim honderd toprestaurants aangesloten zitten, zijn het zat, vertelt Gulick tegen Entree, die naast Alliance-voorzitter ook directeur van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag is. “Bij iedere reservering die wordt gemaakt via een van de bekende platformen, moeten wij een bepaald bedrag afstaan. Dat voelt niet goed. Zeker niet omdat wij verwachten dat dat bedrag de komende jaren alleen maar omhoog gaat. Deze praktijken moeten gewoon eens afgelopen zijn.”

Beginstadium
Met een eigen reserveringsplatform hopen JRE, Les Patrons Cuisiners en Alliance Gastronomique daar een eind aan te maken. Van Gulick: “De onderhandelingen zijn pas in het beginstadium, maar iedereen is erg enthousiast. Als het plan van de grond komt, beginnen we met de restaurants die bij ons zijn aangesloten. Daarna kunnen ook andere restaurants gebruikmaken van het systeem.”

Toprestaurants
Van Gulick verwacht dat het nieuwe platform goed gaat lopen. “We hebben een club van ruim honderd zaken uit het topsegment, denk aan sterrenzaken zoals De Lindehof** in Nuenen, ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht en De Bokkedoorns** in Overveen, maar ook aan toprestaurants zonder ster zoals Rantrée in Maastricht. Daarmee hebben we dus een hele sterke en grote achterban.”

Reacties

afbeelding van Frank

Zeer lovenswaardig initiatief!! Eindelijk een club die een vuist maakt tegen de semi-monopoliepraktijken van de bestaande reserveringssites.

afbeelding van Yvonne Lamers

Ik hoop dat niet alleen het topsegment maar ook andere restaurants een vuist gaat maken tegen Iens en dat de consumenten meer doordrongen raken dat de zoekresultaten bij Iens beïnvloed worden door het feit of de restaurants aan Iens reserveringssysteem met bijbehorende kosten meedoen of niet.
Ik zou als restauranthouder willen dat de machtspositie en manipulatie van Iens breed uitgemeten zou worden onder het publiek.
Hopelijk zal dit initiatief van het topsegment navolging krijgen van de rest van de horeca. Ik ga er mijn best voor doen.

afbeelding van Bas

Dat is een interessante ontwikkeling!

Wij strijden al 11 jaar tegen commerciële reserveringssites. Of beter: wij vinden dat een bedrijfsagenda met gastgegevens, tafelplanningen en reserveringen nooit beheerd mogen worden door commerciële reserveringssites (Seatme/Iens/Couverts/Quandoo/OpenTable). En dat maakt alles anders.

Kijk eens op www.eTender.nl en zie welke restaurants van JRE, Les Patrons en Alliance al jaren en jaren met eTender werken. Bovendien hebben we de snelste en betrouwbaarste high end software (o.a. iOS apps en web applicaties) en werken de grooste, populairste en beste top restaurants al jaren met eTender.

Bovendien kunnen wij koppelen met TripAdvisor, Google Now, Facebook, Yelp, en nog veel meer - zonder commissies, zonder extra kosten. Zie eTender Connect op onze website (developers).

Kortom; dit initiatief sluit 100% aan bij hetgeen waar al 11 jaar aan werken vanaf de Keizersgracht in Amsterdam.

afbeelding van Paul Lauret

OnlineAfspraken.nl zet de ondernemer weer in zijn kracht, alles loopt via de website van de ondernemer.

afbeelding van Erik Hermans

Gewoon Resengo gebruiken. Topsysteem.

afbeelding van Adriaan

Bijzonder dat de meeste reacties meteen van andere (commerciële) partijen zijn...
Je staat volgens mij vrij om wel of niet iens of een andere partij te gebruiken, toch? Als je het niet wil, doe het dan niet. Als je daarmee vreest omzet te missen, dan is Iens toch wel een prima marketing investering (ipv bijv adverteren in krant of via google)? Als je het te duur vindt en er niets aan verdient, dan is het schijnbaar geen goede investering. En dan gebruik je het niet. Ondernemers ABC-tje.

afbeelding van Frank Jacobs

Wij hebben veel te danken aan iens.nl in de oude vorm. De huidige opzet, met "verplicht" gebruik van een reserveringssite is niet geschikt voor onze kleine restaurant. Helaas biedt The Fork (tripadvisor, iens, seatme, couvert, etc.) geen redelijk alternatief.
Wij juichen dan ook iedere alternatieve vorm van waardering door gasten van harte toe. Wij zouden graag aanhaken.

Reactie toevoegen