Innovatie
Foto www.flckr.com/jessicahtam

Valentijnsdag goede dag voor restaurateurs

Goed nieuws voor horecaondernemers: tot nu toe zijn er voor Valentijnsdag 30% meer tafels geboekt dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek van de reserveringswebsite www.couverts.nl.

Met name restaurants in de Randstad zijn populair. Zo voeren Amsterdam en Rotterdam de lijst aan, gevolgd door Scheveningen, Utrecht en Den Haag. Daarnaast laat de website weten dat vooral dat de Franse keuken in trek is en dat 63% van de reserveringen wordt gedaan door mannen. De stijging is goed te verklaren, laat Courverts weten: de dag van de liefde, 14 februari, valt dit jaar op een zondag. 

16 euro
Overigens doet het overgrote deel van de stellen niets aan Valentijnsdag. Uit een peiling van het ING Economisch Bureau, waarop ruim 64.000 Nederlanders hebben gereageerd, blijkt namelijk dat 4 van de 5 koppels geen kado voor elkaar koopt of uit eten gaat. Wie wel een kado koopt, besteedt daar gemiddeld 16 euro aan. Volgens een van de onderzoekers geven consumenten relatief weinig geld uit aan deze dag, omdat het niet zo'n traditiefeest is als Sinterklaas of Kerst.

Nieuw feest
In Nederland is Valentijnsdag een relatief nieuw 'feest'. Pas halverwege de jaren 90 nam de dag hier grotere vormen aan. Volgens deskundigen werd in die periode de Amerikaanse cultuur steeds populairder en nam de welvaart eind jaren 80 toe.

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen