Innovatie

Veel nieuwe resto's rondom Vredenburg Utrecht

In het stationsgebied van Utrecht Centraal en de omgeving van het Vredenburg zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van horeca. Er openden de afgelopen tijd veel nieuwe zaken en er staan ook de komende tijd veel nieuwe openingen op de planning. Bekijk hieronder een lijstje met nieuwe zaken.

Lucy Lou
Zuid-Amerikaans streetfood in een stoute setting. Dat is volgens een van de eigenaar Bastiaan Phaff de essentie van het nieuw te openen Lucy Lou aan het Vredenburg in Utrecht. Medio oktober zal het nieuwe restaurant opengaan. Op de kaart staan onder andere authentieke Mexicaanse taco’s en meer dan vijftig soorten tequila en mescal. Het restaurant biedt straks plek aan 120 zitplaatsen en het interieur wordt ontworpen door Tubbs Design uit Utrecht. Het brein achter Lucy Lou is Bastiaan Phaff in samenwerking met Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser, bekend van o.a. Firma Pickles en Gare du Sud. Voor Bastiaan is het zijn eerste zaak nadat hij al jarenlang in de horeca werkte bij onder meer Restaurant De Garde, Madeleine en Sea Salt Saloon. “Nu is het tijd om een eigen zaak te openen. Ik droom al jaren van een streetfoodbar in Utrecht en nadat ik op reis was geweest in Zuid-Amerika, wist ik het zeker: Utrecht verdient een mooie Tacqueria.”

De Utrechter
In het oude Staffhorst-pand, het Vinkenpand, opent eind september een nieuwe stadsbrasserie en bar: De Utrechter. Het moet een hotspot worden waar ontmoeting en sociaal ondernemen centraal staan. Ondernemers van de zaak zijn Hans Kempers, Maurits Tofohr en Jonathan Morris (restaurant Vroeg in Bunnik). De menukaart wordt volgens hen een samensmelting van de stad en het platteland. "We willen bijvoorbeeld een milkshake gaan aanbieden met boerenijs en vers fruit uit de moestuin", vertelt Liselot van de Leemkolk van de Utrechter tegen DUIC. "Zo worden ingrediënten met de kwaliteit van de regio gecombineerd met het stadse." De Utrechter wordt volgens haar een huiselijk restaurant voor alles wat Utrecht samenbrengt. De ingang van het nieuwe restaurant komt tegenover TivoliVredenburg. De bedoeling is om aan aan de rechterkant van de ingang een klein terras te realiseren. 
Deutrechter.nl

Danel
Op de hoek van TivoliVredenburg en de Vredenburgkade en de Hollandse Toren opent in september restaurant Danel. Het restaurant heeft een Franse keuken en biedt 200 plekken binnen, en buiten op het terras ook nog eens 150. Het is de bedoeling dat restaurant Danel tegelijkertijd met de oplevering van de nieuwe brug naast Hoog Catharijne. "Op de menukaart is een mooie doorsnede te vinden van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft’, vertelt Cleo Vehmeyer, directeur van Danel aan DUIC. “Gasten mixen en matchen kleine gerechten op een manier zoals ze het liefst invulling geven aan hun lunch of diner. Onze keuken is tot laat geopend, zodat je bijvoorbeeld na een concert of koopavond nog even neer kan strijken voor oesters met een glas wijn, rillette met toast of een dessert. Vanzelfsprekend hebben we ook een ruim aanbod aan vegetarische gerechten.”
Danel-utrecht.nl

30ml
Deze koffiebar en koffiebranderij, gevestigd op het Vredenburg, is inmiddels al even open. Frans en Wendy Kooijman zijn eigenaren deze zaak en openden in 2011 hun eerste espressobar in het centrum van Utrecht. "We zijn een specialty koffiebar waarvoor we zelf onze groene koffiebonen inkopen en ook zelf branden. Omdat we dit allemaal zelf doen, kunnen we een geweldige koffie serveren zoals een mooie cappuccino of prachtige filterkoffie. We verkopen onze bonen in zakjes in de espressobar aan de consument." Volgens Wendy Kooijman is de vraag naar bijproducten enorm toegenomen. "Men wil naast een perfecte koffie ook iets warms eten, zoals een pancake, luxe broodje, salade, soep of kleine snelle gerechtjes. Door gebrek aan ruimte op de vorige locatie konden we onze gasten nog niet bieden wat we graag zouden willen. We hebben de voor ons perfecte locatie nu gevonden, op de Vredenburg waar we koffiebonen kunnen branden en de espressobar ruim kunnen huisvesten. We kunnen daarnaast een keuken realiseren zodat we 30ml kunnen uitbreiden met een “all day breakfast” concept en onze gasten bieden waar behoefte aan is."
30ml.nl