Innovatie

Vooral Venuez-awards voor A'damse horeca

Acht horecazaken, vooral Amsterdamse, zijn in de prijzen gevallen bij de Venuez Hospitality & Style Awards 2010.

Deze werden maandag 29 november uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin. In de categorie 'Restaurant Design of the Year' won Bridges in Amsterdam. Daarbij werden uitstraling, afwerking, karakter en integratie met het restaurantconcept beoordeeld. Culinaire aspecten werden buiten beschouwing gelaten.

"Bridges bouwt de brug tussen historie en heden, hospitality en style", aldus de jury. "Een verfrissende aanwinst voor hotelgasten van Sofitel Amsterdam The Grand én de Amsterdammers."

Technologie
In de categorie 'Best Use of Technology of the Year' won Air in Amsterdam. De genomineerden waren beoordeeld op het optimale gebruik van de techniek en integratie van de uitvoering in het horecaconcept.

De jury beoordeelde de techniek met betrekking tot licht en geluid, maar tevens technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en automatisering.

"Air is een schitterend voorbeeld van doordachte technologische toepassingen – ontwikkeld door de ondernemers zelf – als essentieel onderdeel van dit onderscheidende clubconcept."

Hoteldesign

Sofitel The Grand in Amsterdam won de categorie 'Hotel Chain Design of the Year'. Hierbij werden hotels die onderdeel zijn van een keten beoordeeld op het interieurdesign van gerenoveerde of nieuw opgeleverde publieke ruimten en hotelkamers.

Originaliteit, uitstraling en functionaliteit waren belangrijke beoordelingscriteria.

"Sofitel The Grand heeft met de imposante restyling een spraakmakende venue neergezet. De rijke historie van het pand is in het ontwerp verwerkt en vormt een soort tweede laag in het design."

Hotelconcept
De 'Hotel Concept of the Year'-award ging naar huis met de mensen van Hotel Casa 400 in Amsterdam. De genomineerden van deze categorie waren beoordeeld op het hotelconcept en de vertaling hiervan in het interieur van de publieke ruimtes en de hotelkamers, het productaanbod en de service.

"Een bewonderenswaardig hotelconcept dat zelfstandig – zonder subsidies en steun – bijdraagt aan een maatschappelijk belang en tevens lucratief is. Een uitstekend voorbeeld van social design en daarom Hotel Concept of the Year."

Interieurdesign

De award voor 'Interior Design of the Year' ging naar Holland Casino in Rotterdam. De beoordeling in deze categorie focuste zich op het spraakmakende interieurontwerp van een horecazaak.

De jury beoordeelde het interieurconcept op originaliteit, innovatie, uitvoering en ambiance.

"Holland Casino Rotterdam is erin geslaagd om het traditionele imago los te laten en het casino in de huidige tijd te trekken. De hospitality-onderdelen zijn zeer divers, van een indrukwekkend design met een internationale allure tot bijzonder innovatieve toepassingen op het gebied van materiaalgebruik, licht en geluid."

Hospitalityconcept

De genomineerden die in aanmerking kwamen voor 'Hospitality Concept of the Year' zijn 'multipurpose' venues. De jury beoordeelde veelzijdige horecazaken op de vertaling van het totaalconcept naar het interieurontwerp en de vertaling naar het aanbod en de kwaliteit van het product.

De winnaar van deze categorie is The Harbour Club in Rotterdam. "The Harbour Club Rotterdam is een complete, gevarieerde zaak die binnen zeer korte tijd de Rotterdammers wist te charmeren."

Stijlbar

De IJsbreeker in Amsterdam won de categorie 'Style Bar of the Year'. De finalisten waren beoordeeld op concept, uitstraling en de werkbaarheid van een prominente bar in een style venue (bar-restaurant).

Tevens werd gelet op het aanbod en de kwaliteit van dranken en werden gastheerschap en service nauwlettend beoordeeld, net als actieve verkoop, presentatie en traffic.

"De Ysbreker is het toonbeeld van sophistication en verfijning, tot en met de toiletten aan toe. De jury was het unaniem eens; van een oude klassieker is een nieuwe klassieker gemaakt."

Cocktailbar

De cocktailbars waren beoordeeld op gastheerschap en service, productaanbod en kwaliteit, omgeving en sfeer. De winnaar is Vesper in Amsterdam.

"Vesper is een charmante, zeer toegankelijke bar met persoonlijke aandacht en een hoogkwalitatief aanbod aan cocktails. Het drankassortiment en het aanbod zijn samengesteld op basis van liefde voor de producten in plaats van focus op de merken, hetgeen de passie en creativiteit van de ondernemers onderschrijft."

Ten slotte wonnen Bert van der Leden van IQ Creative en Florian Stallinga van Door74 ook een belangrijke Venuez-award.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

Reacties

Reactie toevoegen