Innovatie

Yoga, food en drinks bij Bhalu in Nijmegen

In Nijmegen opent binnenkort Bhalu: een nieuw concept dat draait om de combinatie van yoga, food en drinks. Kees Bruijns en Christiaan Roest, eigenaren van Bhalu, hebben het concept vorige zomer bedacht. “Wij vinden het belangrijk om bewust te zijn van wat je eet en drinkt. En natuurlijk het beoefenen van yoga om lekkerder in je vel te zitten."

Kaart
De menukaart met all-day breakfast en lunchgerechten is 100% biologisch en grotendeels vegetarisch. “De Streekbakker in Nijmegen is onze brood- en patisserieleverancier en de koffie die wij schenken komt van Blommers in Nijmegen. Het is voor ons van belang rekening te houden met het milieu en de opwarming van de aarde", zegt Christiaan.

Yoga
Bij Bhalu werkt een yoga-docente die verantwoordelijk is voor alle lessen die gegeven worden. Christiaan: “Marleen Vrieze is onze yogini die net terug is van een yogadocente-opleiding in Azië. Zij heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring opgedaan voor haar Hatha- en Chakra-lessen.” De yogaruimte heeft een natuurlijke en serene uitstraling waarbij licht en geluid een grote rol spelen, vertelt Christiaan. “We hebben bijvoorbeeld een verwarmde bamboe vloer, rauwe stenen muren en een driehoek van mos. Daarbij maken de docentes gebruik van hun eigen muziek- playlists en van de Philips Hue -verlichting om bepaalde thema's aan hun lessen te geven.”

Interieur
Lianne Bongers van Studio Lime is verantwoordelijk voor het interieur. Ze zegt: “Uitgangspunt voor het interieur was ‘ontspanning’. In balans komen met je lichaam en geest. Dit vertaalt zich in het interieur naar het gebruik van natuurlijke- en levende materialen. De vloer is bijvoorbeeld van bamboehout, verantwoord en duurzaam.” Ook de aanwezigheid van vele groene planten moet zorgen voor een ongedwongen ontspannen sfeer. Bongers: “Planten die groeien en langzaam een eigen identiteit aannemen, staan symbool voor ons als mensen. Wij groeien ook door bewuster in het leven te staan en verantwoorde keuzes te maken en zo meer in balans te komen.”  Er is ten slotte gekozen voor aardse kleuren, die een rustgevend effect hebben.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen