Leveranciers

Accor verkoopt Sofitel The Grand

Accor verkoopt Sofitel The Grand in Amsterdam voor 92 miljoen euro. De verkoop van het hotel past in de strategie van de hotelketen om de eigendomsstructuur van de hotels aan te passen.

Accor verkoopt Sofitel The Grand voor 60 miljoen euro. Dat komt neer op 330.000 euro per kamer. De koper heeft toegezegd voor 32 miljoen euro aan renovatiewerkzaamheden te financieren. Na de renovatie komt de verkoopprijs op 505.000 euro per kamer. Accor blijft het hotel beheren via een managementcontract voor 25 jaar en behoudt een belang van veertig procent in de beheermaatschappij. 

De transactie past in het vastgoedmanagementbeleid voor de luxury hotels van de Accor Groep. Dit beoogt onder meer de kapitaalintensiteit te verminderen door hotelvastgoed te verkopen, maar het management op de lange termijn voort te zetten. Hierdoor kan de Groep zich concentreren op zijn kernactiviteit, de exploitatie van hotels. 

Het gebouw van Sofitel The Grand was  in het verleden het stadhuis van Amsterdam. Het staat onder monumentenzorg en bevindt zich op een bijzondere locatie in het hart van de hoofdstad. Op dit moment beschikt het hotel over 182 kamers en 1.300 vierkante meter zaalruimte. De werkzaamheden moeten in juni 2009 voltooid zijn.