Leveranciers

Den Haag zegt Be my guest!

Zestien Haagse organisaties van vervoer, horeca, winkels en onderwijs werken sinds woensdag 28 mei samen aan de campagne Be my guest!, voor een gastvrijer Den Haag.

De aftrap vond plaats met zo'n twintig acties die het gastvrije karakter van de internationale stad moeten benadrukken, onder andere het inzetten van greeters: inwoners die toeristen typisch Haagse plekjes laten zien. Verder verzorgen Haagse scholen gastvrijheidtrainingen voor horeca, openabaar vervoer en taxi''s, komt er een taxikeurmerk en wordt de stad beter toegankelijk voor minder valide mensen.

DNA
De campagne motiveert dienstverleners om bezoekers nog gastvrijer te ontvangen. Wethouder Huffnagel: "Om de positie van internationale stad verder uit te bouwen, is het belangrijk dat bezoekers zich overal welkom voelen. Ik ben ontzettend trots dat overheid en bedrijfsleven het belang hiervan inzien en zich samen inzetten voor een betere dienstverlening. Uiteindelijk moet iedereen - van ober tot taxichauffeur – gastvrijheid in zijn DNA hebben zitten."

Meer acties
Er zijn dan ook nog meer acties in het kader van Be my guest!. In de zomermaanden worden bezoekers op weg geholpen door zogeheten cityhosts, tot informatiepunten omgetoverde bakfietsen op de NS-stations en in Scheveningen. Daarnaast wordt de bewegwijzering voor voetgangers verbeterd, gaat een promoteam langs horecagelegenheden om te enthousiasmeren voor gastvrijheid, neemt Heineken standaard een onderdeel gastvrijheid op in de Haagse horecatrainingen, krijgen de Haagse vegers een gastvrijheidtraining zodat zij bezoekers op straat kunnen helpen en gaat de binnenstad werken aan verlenging van de openingstijden in de avonduren.

Mening
Op de website www.be-my-guest.nl kunnen toeristen, bezoekers en andere gebruikers van horeca, winkels, openbaar vervoer en taxi's hun mening geven over de gastvrijheid en dienstverlening in Den Haag. Resultaten worden regelmatig gepubliceerd en de meest gastvrije ondernemingen worden in het zonnetje gezet.

Reacties

Reactie toevoegen