Leveranciers

Personeel grootste zorg onder mkb-ers

Tweederde van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maakt zich het meest zorgen over de kwaliteit van zijn personeel.

Dit meldt Zibb. Bijna de helft van de zelfstandige ondernemers maakt zich het drukst over het invullen van (tijdelijke) vacatures. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van HR-dienstverlener Randstad naar de belangrijkste zorgen onder 606 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Personeelsgebrek
Van de ondernemers moet zelfs acht procent 'nee' verkopen aan klanten als gevolg van personeelsgebrek. Dat is opmerkelijk in deze tijd waarin de economie zich in zwaar weer bevindt, zegt de uitzendorganisatie.

Van de respondenten geeft 42 procent aan regelmatig tot structureel te worden geconfronteerd met personeelstekorten. "Voor jonge ondernemers tot 35 jaar geldt zelfs dat zes op de tien van hen hiermee te maken hebben", stelt Chris Heutink, directeur Operations Randstad Nederland.

Uren draaien
Het onderzoek geeft ook aan dat zelfstandige ondernemers hard willen werken om personeelstekorten op te vangen. Zo besteden bijna vier op de tien directeur-eigenaren wekelijks meer dan vijftig uur op de zaak. Twee derde van de ondervraagden zegt wekelijks gemiddeld meer dan vijf uur privétijd in de onderneming te steken.

Ondanks de personeelszorgen laat het onderzoek zien dat ondernemers blij zijn met hun beroepskeuze. Driekwart van de zelfstandig ondernemers zou zeker besluiten "voor zichzelf te beginnen".

Reacties

Reactie toevoegen