Leveranciers

Vakbeurs Gastronomie trekt sterrenchefs aan

Vakbeurs Gastronomie 2013 heeft 6 Nederlandse ster(ren)chefs aangetrokken, alsmede een Spaanse, Italiaanse, Duitse en Hongaarse.

Uit Italië is tweesterrenchef Gianfranco Chiarini aanwezig. Spanje wordt vertegenwoordigd door José Antonio Campoviejo* van restaurant El Corral del Indiano, uit Duitsland betreedt Gerald Zogbaum* van Küchenwerkstatt uit Hamburg het kookpodium en Hongarije wordt vertegenwoordigd door Miguel Rocha Vieira* van restaurant Costes in Boedapest.
 
Uit Nederland zijn aanwezig: Syrco Bakker* (Pure C), Edwin Vinke** (De Kromme Watergang), Ron Blaauw** (Ron Gastrobar), Frank Streefland (De Nieuwe Polderkeuken), Menno Post** (De Bokkedoorns) en Bart Ausems* (Tout à Fait).
 
Workshops
Alle chefs geven demonstraties, maar op de beurs zijn meer masterClasses, lezingen en proeverijen. Zo geeft Paul Fagel een masterClass over griekse olijfolie, is er een workshop van de groentesommelier Guus Vredenburg en zijn er wijnproeverijen met onder andere Italiaanse (dessert)wijnen. Ook zijn er een workshop met chocolade en een theeproeverij.

Nieuw op de beursvloer is een gastronomisch proefplein. Hier exposeren producenten van ambachtelijke, biologische en bijzondere producten.
 
Kokswedstrijd
Ten slotte wordt op de beurs voor de tweede keer gestreden om de Euro-Toques Young Chef Award. Deze wedstrijd voor koks onder de 25 jaar wordt gehouden op de maandag. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 12 september.
 
Toegankelijkheid
Gastronomie is op maandag 11 en dinsdag 12 november in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs is alleen toegankelijk voor beslissingsbevoegde horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment.