Leveranciers

Weer drie winnaars voorronde NK Horeca

Leerlingen van ROC De Rooi Pannen in Tilburg streden maandag 5 januari in de voorronde voor leerling-kastelein van het Nationaal Kampioenschap Horeca 2009. De winnaars zijn Mieke van Valen, Kevin Verhoeven, Danique van Vugt en Maick Coolen.

De kwalificatiewedstrijden voor het NK Horeca 2009 vinden plaats op een tiental scholen met horecaopleidingen. Ze bestaan uit de categorieën leerling-koks, leerling-gastheren/-vrouwen en leerling-kasteleins. De voorrondes eindigen vrijdag 6 februari op het Horizon College in Heerhugowaard en begonnen in november 2008. De (halve) finale van het NK Horeca vindt plaats op 5, 6 en 7 maart 2008 op de Skills Masters in Ahoy in Rotterdam.

Beoordeelpunten

Bij alle wedstrijden worden de leerling-koks door de jury beoordeeld vanaf de voorbereidingen in de keuken tot de presentatie van het gerecht op het bord. Bij de leerling-gastheren/-vrouwen kijkt de jury met name naar de kennis en kunde van het gastheerschap en restauranttechnieken zoals het opdekken en uitserveren.

De leerling-kasteleins worden onder andere beoordeeld op hun kennis en vaardigheden op het gebied van (speciaal)bieren en cocktails, het beheren van een café en het contact met de gast.   

Meer informatie: www.horeca.nl.

Reacties

Reactie toevoegen