Marketing

3 Franse gastchefs bij Rijks* Amsterdam

Het Rijksmuseum eert dit najaar Nederlands eerste schilder Johan Maelwael met een tentoonstelling. Geinspireerd door dit middeleeuwse multitalent en veelgevraagd kunstenaar aan het Bourgondische hof, nodigt chef-kok Joris Bijdendijk de jonge Franse chefs Florent Ladeyn (restaurant Auberge du Vert Mont), Loïc Villemin (restaurant Toya) en Jean Michel Carrette (restaurant Aux Terrasses) uit in de keuken van RIJKS*.

In het weekend van 3 tot en met 5 november koken zij samen een speciaal RIJKS x Maelwael-menu. Tijdens de carrière van Bijdendijk bij Le Jardin des Sens in Montpellier maakte hij kennis met vele andere jonge veelbelovende chefs; waaronder Ladeyn, Villemin en Carrette die voor het event zullen afreizen naar Amsterdam.

Perfecte kleur blauw
Maelwael en zijn neven maakte gebruik van kostbaarste materialen, die onder andere helemaal uit Afghanistan werden aangeleverd. Hier kwamen enorme hoeveelheden Lapis Lazuli-edelstenen vandaan die gebruikt werden om de perfecte kleur blauw te maken.
Bijdendijk en zijn leeftijdgenoten Ladeyn, Villemin en Carrette zijn onderdeel van een generatie chefs die allen voorvechters zijn van ‘het beste van eigen bodem’. Een menu met de beste ingredienten uit Nederlands en Franse gebieden mag tijdens het evenement verwacht worden. Tijdens de lunch wordt en 6-gangenmenu geserveerd en tijdens het diner een 8-gangenmenu.

Gerelateerd nieuws