NL-finalisten S.Pellegrino Young Chef bekend
Personeel

NL-finalisten S.Pellegrino Young Chef bekend

5 Nederlandse en 5 Belgische chefs zijn geselecteerd voor de competitie S.Pellegrino Young Chef 2016. Specifieker: voor de (halve) Benelux-finale. Jonge chefs uit meer dan 90 landen schreven zich, voor 20 regio's, met hun signatuurgerecht in. De Benelux is dus één van die regio's.

"Het proces om alle halve finalisten uit te kiezen, was niet makkelijk", zegt Andrea Sinigaglia, general manager van medeorganisator ALMA (internationaal onderwijs- en opleidingscentrum voor de Italiaanse keuken). "Onze chefs en experts werkten hard om de 10 halve finalisten uit elke regio te selecteren uit de vele interessante aanmeldingen. Ze moesten moeilijke beslissingen nemen, het gemiddelde niveau was ook hoog. Het is in ieder geval enerverend om te zien hoeveel jonge talenten over de gehele wereld de potentie en passie hebben om ontdekt te worden – zij wachten alleen nog op hun grote doorbraak."

Benelux-finale
De halve Benelux-finale is op maandag 23 mei in Antwerpen. Dan moeten de deelnemers hun signatuurgerechten bereiden voor een vakjury. Voor het kiezen van de uiteindelijke winnaar wordt bovenal naar 5 dingen gekeken: ingrediënten, vaardigheden, vindingrijkheid, schoonheid en de boodschap. De Benelux-jury bestaat uit David Martin, Filip Claeys, Giovanni Bruno, Tim Boury, Illario Mosconi en Hans van Wolde.

Alle halve finalisten van de 20 regio's worden eind augustus bekendgemaakt. Elke finalist krijgt dan een mentor toegewezen: een regionaal jurylid dat hem verder zal begeleiden. Voor de Benelux is dat David Martin.

Benelux-finalisten
Hieronder de 10 geselecteerde Benelux-finalisten. Klik hier voor alle finalisten met hun signatuurgerecht.

Nederland
* Jeffrey Laarberg - souschef bij Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen
* Lorenzo Zanaga – chef de partie bij Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam
* Andrea Miacola – chef de partie bij De Librije*** in Zwolle
* Lars Drost – chef de partie bij Ciel Bleu Restaurant** in Amsterdam
* Kees Krabbe – souschef bij Square Gastronomie in Hengelo

België
* Laurent Vandekerckhove – chef bij Savarin in Oostende
* Jelle de Roy – chef bij Ambrosia Fijnkeuken in Duffel
* Thijs Vervloet – chef bij Restaurant Colette in Westerlo
* Alex Lamonte – chef de partie bij Benoit & Bernard Dewitte* in Ouwegem
* Jonathan Hernandez Peralta – souschef bij Ô de vie in Juprelle

Finale
Alle winnaars uit de 20 regio's verzamelen zich op donderdag 13 oktober in Milaan voor de finale. Die bestaat uit een tweedaagse, intensieve kookwedstrijd voor de internationale juryleden. De uiteindelijke winnaar wordt dus verkozen tot S.Pellegrino Young Chef 2016.

Competitie
De competitie geeft de deelnemers de mogelijkheid om te leren van andere talenten, internationale zichtbaarheid te verkrijgen en om in contact te komen met gerenommeerde chefs. S.Pellegrino Young Chef wil opkomend talent daarnaast stimuleren en de fine-dining-cultuur over de hele wereld verbeteren en verspreiden. De wedstrijd kan op sociale media worden gevolgd middels #SPYoungChef.

Afbeelding
Op de afbeelding: Mark Moriarty uit Ierland werd vorig jaar verkozen tot S.Pellegrino Young Chef 2015.

Reacties

Reactie toevoegen