Recordaantal vrouwelijke koks in Sterklas
Personeel

Recordaantal vrouwelijke koks in Sterklas

Nog nooit meldden zich zoveel vrouwen aan voor de de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en ROC Amsterdam. Dit jaar zijn het er 7: Demi Brouwer, Rabab Kassi, Britt Pieterse, Michelle Smit, Kirsten van Roekel, Daisy Krop en Mandy Bossinga.

De presentatie van de nieuwe Sterklas was maandag 4 september in de SkyLounge op de elfde etage van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Daarbij werden in totaal 29 nieuwe Sterklas-koks aan elkaar voorgesteld én aan het bestuur van de Stichting Sterklas Nederland: SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, SVH Meesterkok Alain Alders, SVH Meesterkok Ben van Beurten en onderwijsdeskundige Willem Himmelreich.

De opleiding
De Sterklas is bedoeld is bedoeld als kweekvijver voor toptalent met onder andere als doel het behalen van de titel SVH Meesterkok. De opleiding is een uitgebreide aanvulling op de beroepsopleiding niveau 4 voor gespecialiseerd restaurantkok. De opleiding wordt verzorgd door de Hotelschool Amsterdam, onderdeel van het MBO College van het ROC Amsterdam. De docenten zijn SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer of register-vinoloog.

In de tweejarige opleiding ligt de nadruk niet alleen op het gebied van koken, maar eveneens in het aanleren van managementvaardigheden, gastronomie en kennis van wijn-spijs. Communicatievaardigheden, Nederlands en Engels horen er ook bij.

Voormalige Sterklassers
De Sterklas heeft sinds de eerste examens in 2000 al vele SVH Meesterkoks voortgebracht, waaronder Onno Kokmeijer, Marcel de Leeuw, François Geurds, Jeroen Robberegt, Lars van Galen en Jarno Eggen. Daarnaast zijn er meerdere internationaal succesvol, zoals Thom van Wijngaarden bij Hertog Jan en Simon Jonk bij The Jane (beide België), Remy Kuijken in Buenos Aires (Argentinië), Matthew Bentley in Noorwegen en Thijs van Lierop, Rob Bongaerts, Yorrick Jansen, Max Thöt, Robbie Smitskamp en Rogier Engelen in Melbourne.

Reacties

Reactie toevoegen