Regelgeving

Driessen Food ISO-gecertificeerd

Driessen Food, dat vlees, wild, gevogelte, AGF, zuivel en convenience aan horeca en catering levert, heeft het ISO 22000-certificaat behaald.

De leverancier is al meerdere jaren HACCP-gecertificeerd en in het bezit van alle benodigde E.G.-erkenningen. Met dit extra certificaat wordt het belang dat het bedrijf hecht aan professionaliteit en kwaliteit onderstreept.


ISO 22000 stelt eisen aan het managementsysteem voor voedselveiligheid gericht op alle schakels in de voedselketen. Deze ISO-norm stelt concrete eisen aan voedselveiligheidcondities, gebaseerd op de basishygi?voorwaarden, de HACCP-standaard en een effectief management van de beheersmaatregelen.


Driessen Food schakelde Arjen de Ruiter van Pander Consultancy Lekkerkerk in bij de begeleiding richting het certificaat. "Driessen Food biedt een totaal pakket van versproducten aan van vlees tot zuivel, dat betekent dat er flink wat kruisstromen plaats kunnen vinden. Dan maakt de organisatie extra complex. Naar mijn idee is Driessen Food het enige bedrijf in dit segment met zo´n diverse goederenstroom dat erin geslaagd is het certificaat te behalen."


De motivatie dit certificaat te behalen was groot. De Ruiter: "Normaalgesproken staat er een jaar tot anderhalf voor, voordat een bedrijf alle processen dusdanig op orde heeft dat het gecertificeerd kan worden. Driessen Food deed er een half jaar over. De bereidheid tot verandering en de wil te leren was enorm."

Reacties

Reactie toevoegen