Regelgeving

Koksgilde promoot Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken verdient een eigen identiteit, vindt het Koksgilde. Daarom lanceert het tijdens de Horecava Dutch Cuisine. Hiermee wil het Koksgilde een beweging op gang brengen waarin koks ambassadeurs zijn van het nieuwe koken: lekker, gezond en verantwoord.

(Photo: SXC)

Een aantal jonge chefs, onder wie Luc Kusters, Niven Kunz, Hans Everse en Bas Cloo, willen de trend zetten voor de nieuwe, Nederlandse keuken en het nieuwe, Nederlandse koken. De chefs laten tijdens de presentatie zien hoe de 5 principes in de praktijk gestalte kunnen krijgen.

Het goede voorbeeld
Theo van Rensch, president van het Koksgilde en SVH Meesterkok: "De Nederlandse keuken verdient een eigen identiteit, net als de Franse keuken, mediterrane keuken en Nordic cuisine. We hebben een rijke historie op het gebied van koken en mooie producten in Nederland. De trend is lekker, gezond en verantwoord, mede ingegeven door maatschappelijke ontwikkelingen. Nederlandse koks moeten in onze visie het goede voorbeeld geven en trendsettend. Vandaar dit initiatief. We hebben een manifest opgesteld voor Dutch Cuisine, met als basis de principes die door SVH Meesterkok Albert Kooy zijn ontwikkeld."

Dutch Cuisine wordt van 12.00 tot 13.00 uur gepresenteerd in het GildePlaza.