Het Rechthuis ON TOUR, een succes!
Branchenieuws

Het Rechthuis ON TOUR, een succes!

Gerrit Verweij en compagnon Frank Tulp, van Het Rechthuis in Mijdrecht, bedachten een ander concept om de coronacrisis door te komen: Het Rechthuis ON TOUR

Tekst Britt Selderijk

Sinds vorige week rijdt de foodtruck met chauffeur en twee koks door het dorp, om gerechten voor de deur te bereiden. Wij spraken Gerrit Verweij over het succes.

Hoe kwamen jullie op het idee?

“Frank en ik komen op de wildste ideeën als wij een biertje drinken. We hebben er een nachtje over geslapen en kwamen tot de conclusie dat we het idee moesten doorzetten. De foodtruck hebben we geleend van een kennis die er normaal mee op foodfestivals staat.”

Hoe zijn jullie begonnen?

“We hebben al het nodige toegevoegd aan de truck en een kaart gemaakt met al onze klassiekers. Na een beetje promotie op onze social mediakanalen en appjes naar de vaste gasten, raakten we de eerste week gelijk vol! We verzorgen voor zo’n zeventig couverts per avond het eten. Dat zijn gemiddeld vijftien stops.”

Ging het meteen goed?

“De eerste dag was chaotisch. Van 13:00 uur tot 16:00 uur kunnen mensen bellen om een tijd af te spreken en de bestelling door te geven. Daarna gaan wij op pad. Na goed gecheckt te hebben of we alles hadden ingepakt, kwamen we er bij de eerste stop achter dat we de biefstukken waren vergeten. Nu gaat alles goed! We weten wat we moeten doen en dat we ongeveer een kwartier per huis bezig zijn. Maar het was in het begin even wennen. Het is een andere werkwijze en je bent minder flexibel. Voor aankomend weekend zitten we al bijna volgeboekt en met Koningsdag zitten we al vol.”

Hoe gaan jullie te werk?

“Op een afgesproken tijdstip staan wij voor de deur om de hoofdgerechten te bereiden. Een half uur eerder worden de voorgerechten gebracht met de auto. We geven ook bestek en servetten mee. Het enige dat mensen hoeven te doen is de gerechten ophalen bij de truck en genieten. De vuile vaat wordt buiten gezet in het kratje dat mensen erbij krijgen en dat halen wij een uur later weer op. 

Een voordeel is dat we geen verpakkingsmateriaal nodig hebben, omdat we het op het moment zelf bereiden en de gerechten op borden serveren. Op deze manier kunnen we de kwaliteit behouden. Je wordt er niet rijk van, maar het is fijn om contact met je vaste gasten te behouden. We missen elkaar toch allemaal een beetje. Ook kunnen we ons personeel laten werken.”

Blijft de foodtruck als de horeca straks weer open mag?

“Misschien! Het ligt eraan hoé de horeca straks open mag. Met de anderhalve-meter-economie worden de zitplaatsen beperkt. Als we al ons personeel willen laten werken, dan zouden we het eigenlijk erbij moeten blijven doen. Maar zo ver zijn we nog niet. We blijven dit nu in ieder geval met heel veel plezier doen!"

Reacties

Reactie toevoegen