De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Eindhoven moet je zien

Horecazaken in Eindhoven

De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Eindhoven moet je zien

In de nieuwe rubriek ‘De drie uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een nieuwe stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart. Dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen.
Deze week: Eindhoven

Tekst: David Boersen

Foto's: Patrick Meis en Iris Nijhof

S-Presso  

Wat in augustus 2022 begon als espressobar, is in korte tijd uitgegroeid tot veel meer dan dat. Eigenaar Jessy Couwenberg luisterde naar zijn doelgroep en breidde het concept uit met wijnen, tapas en een uitgebreid mediterraans menu voor de avond. De inrichting van de zaak is bedacht door de oprichter zelf. De sfeer voelt tropisch en mediterraans aan door de vele planten met bijbehorend meubilair. De gerechten die ze serveren zijn hier goed op afgesteld. Het diner wordt geserveerd in de vorm van shared dining. Op vrijdagavond staat er een dj, singer-songwriter of live muzikant om een feestelijke sfeer aan de zaak te geven tussen 19:00 en 23:00. 

The-Creators-Hub-S-1
S-Presso

Restaurant VANE - Eindhoven 

Restaurant VANE, te vinden in het hotel NH Collection Eindhoven, heeft een nieuwe chef: Carlo Chantrel. Hij werkte eerder bij Restaurant de Zwaan (Etten-Leur), Bistro het lelijke eendje (Etten-Leur) en zette samen met maître-sommelier Mariëlle Vink restaurant Tilia* (Etten-Leur) op. Kort na de onderscheiding met een Michelinster, sloten de twee noodgedwongen hun deuren vanwege personeelstekort. In restaurant VANE zet Chantrel zijn creativiteit voort. Hij beperkt zich in zijn stijl tot een aantal goede producten zonder al te veel poespas en creëert daarmee smaakexplosies. VANE werd geopend in september 2017 en is gevestigd op de dertiende verdieping van NH Collection. In VANE skybar kan men genieten van een breed assortiment cocktails die genuttigd kunnen worden op het terras of aan de bar. 

goede vane nog een goede

 

Restaurant You Ning – Eindhoven

Eveline WU, onder andere bekend van restaurantketen Mood (Rotterdam, Schiedam en Eindhoven) en Stadspaviljoen (Eindhoven), opende onlangs haar tiende restaurant: You Ning. Het restaurant zit gevestigd op het voormalige bedrijventerrein Strijp-S in Eindhoven. Het restaurant is een samensmelting van de Chinese en de Nederlandse cultuur en heeft gerechten met een Franse touch. Op gastronomisch gebied is het restaurant sterk verbonden met China: in de fine-dining-gerechten proef je zowel China als Nederland. Het fusion menu bevat Chinese gerechten met een westerse twist. Gasten bestellen à la carte of kiezen voor een drie- tot zesgangenmenu van chef Sjors van den Heuvel.

Het architectenbureau VAN AKEN is verantwoordelijk voor het bouwontwerp. Zo ook voor de twee metershoge stenen muren aan de weerszijden van het restaurant. De muren verwijzen naar de stad Nanjing en de stenen komen daar ook daadwerkelijk vandaan. En datzelfde geldt voor veel meubels en antieke stukken in het restaurant. Het interieur bevat zowel elementen uit het nieuwe China als uit het oude China. Het restaurant is genomineerd voor de Entree Awards in de categorie 'Best New Restaurant Design’.

Entree-Nieuwsbrief-YouNing
Restaurant You Ning
Artikel delen