Preview: restaurant KonneKt in Soesterberg

Preview: restaurant KonneKt in Soesterberg

In conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opende onlangs KonneKt: een restaurant, bar en lounge met panoramisch uitzicht op de bostuin. Bekijk foto's van het gloednieuwe restaurant, waarvan de officiële opening op 4 september plaatsvindt, onder dit bericht.

René Giel, directeur van Kontakt der Kontinenten: "Met de realisatie van KonneKt biedt het conferentiehotel niet alleen meer zitplaatsen in het restaurant én een verbeterde logistiek, maar genieten gasten voortaan ook van een culinaire totaalbeleving. KonneKt is een ongedwongen ontmoetingsplek in het hart van het hotel."

Negen maanden verbouwen

De bouw van KonneKt heeft ruim negen maanden in beslag genomen. Met de oplevering is de derde fase van het meerjarige bouwtraject, waarin eerder al een grondige keukenrenovatie plaatsvond en een nieuwe toiletgroep werd gerealiseerd, voltooid. Sinds medio juli kunnen de gasten van het conferentiehotel al gebruik maken van de faciliteiten van KonneKt. Op vrijdag 4 september vindt de officiële opening plaats.

Over KonneKt

Het restaurantgedeelte van KonneKt biedt ruimte aan 240 gasten en is onder andere uitgerust met een multifunctioneel foodcourt met frontcooking- en sappenstation. Het atrium van KonneKt is een ontmoetingsplek voor een zakelijke afspraak of om rustig te kunnen werken. De KonneKt lounge, met meerdere eet- en drinkfuncties, is geschikt voor de ontvangst van grotere zakelijke gezelschappen. Deze ruimte kan, bijvoorbeeld in combinatie met de naastgelegen congreszaal, worden gereserveerd. Borrelen kan bij de goud-marmeren bar.

 

Verbinding en culturele overeenkomsten

Het interieur van KonneKt sluit aan op het wereldse DNA van de historische locatie. Giel: "Verbinding en culturele gelijkenissen staan centraal binnen KonneKt. Dit ziet men onder andere terug in het gebruik van materialen en verzamelde souvenirs. Denk bijvoorbeeld aan Picasso’s zelfportret, dat toont als een Afrikaans stammenmasker. Of de kleurrijke borduursels uit Peru, die veel overeenkomsten tonen met de Marker klederdracht. Het gekozen meubilair en het gebruik van verschillende zones en sferen geven een warme en uitnodigende vibe. En hoewel het ontwerp modern is, is er ook oog voor de historie en zijn de kenmerkende details zoals het glas in lood met respect behandeld."

 

Over Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is gevestigd in Soesterberg. Het hotel wordt omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en bestaat uit twee historische gebouwen met 25 conferentiezalen en 130 hotelkamers. Ook is er een bostuin voor recreatie en een evenementenveld voor activiteiten.  De twee gebouwen zijn oorspronkelijk een missiehuis en klooster. Nu vormen ze een eigentijds conferentiehotel.

Artikel delen