Stadsbrouwerij Thoms, Rotterdam

Stadsbrouwerij Thoms, Rotterdam

Thoms Stadsbrouwerij is een echte bierhotspot in het hart van Rotterdam. Het enkele jaren geleden geopende café-restaurant Thoms aan de Meent opende deze zomer aan de Halvemaanpassage, achter het stadhuis Thoms Stadsbrouwerij. Bedrijfsleider Dylan de Waard: “Je kan bij ons terecht voor bier, een borrel en kleine bites, maar ook voor lunch en diner.” Het menu is samengesteld met sterrenchef Gert Blom.

“We zijn de eerste horecazaak aan dit plein, dus dat is gewaagd”, zegt De Waard. “In het begin liep het storm. Nu is het stabiel, maar er kunnen nog gasten bij. Dat heeft even tijd nodig, omdat we hier niet aan een horecaplein zitten. Veel mensen moeten ons nog vinden.”

Dat Thoms met een stadsbrouwerij is begonnen, is te danken aan eigenaren Arthur en Ellen van Zanten, die bevriend zijn met de bekende Rotterdamse brouwer Peter Rouwen, van Brouwerij Noordt. Rouwen heeft ook geadviseerd bij het opzetten van de brouwerij. Hij brouwt ook de bieren. Een deel van het personeel van Thoms heeft de kans gekregen een brouwersopleiding te volgen.

Brouwerij

De brouwcapaciteit is 500 liter. Maar doordat er 8 vergistingstanks van 500 liter zijn geplaatst, is de capaciteit 4000 liter. Het eerste bier uit eigen brouwerij is een Keilen bier in pilsener stijl. Licht, fris met subtiel bittere afdronk. “Een echte doordrinker”. Daarnaast zijn er nog vier andere eigen bieren op de tap: Weizen, Session New England IPA, Brut IPA (met champagnegist) en een Hopp Pale Ale.

Sfeer

Qua sfeer is Thoms volgens de Waard te omschrijven als “huiselijke retrosfeer”, met tapijten en Chesterfield banken. Er zijn taptafels waar gasten zelf kunnen tappen. “Je komt hier voor goede bieren of een goede borrel met kleine bites. Je kan hier ook lunchen, dineren. Het menu is samengesteld met sterrenchef Gert Blom. “Met ons ervaren team staan we klaar om onze gasten een aangename ervaring te bieden in hartje Rotterdam.”

Artikel delen