Foto Raul Lieberwirth

Rookverbod

Zo, daar gaan we weer bij de overheid. Alle rokers moeten uit de kroeg, nu ook uit de kleine cafés! Lekker betrouwbaar allemaal; eerst alle rokers weg uit alle horeca, dan mag roken weer in de kleine horecabedrijven, en nu wordt ook daar het roken weer verboden.

Een ‘zwabberbeleid’ van jewelste!

Ik kan er echt niet over uit, hoe onze beleidsmakers in Den Haag zich meer en meer gaan bemoeien met zaken die er minder of niet toe doen, terwijl de zaken die er echt toe doen niet of volstrekt onvoldoende worden aangepakt. Denk aan de nodeloze geldverspilling in Brussel, belastingontwijking, denk aan herziening van het sterk verouderde belastingstelsel etcetera.

Het antirookbeleid in de horeca heeft al enorm veel horecabedrijven de kop gekost. Er zullen er nog meer volgen, ben ik bang. In de slipstream daarvan betekent dit dat veel werknemers hun baan verliezen, dat veel horecaleveranciers blijvende omzetdalingen ervaren, dat in de steden meer en meer leegstand is, dat de horeca bedrijven steeds vaker hetzelfde concept laten zien, en dat de gasten vaker simpelweg thuis blijven..

Begrijp mij niet verkeerd! Vanzelfsprekend is roken slecht voor je; dat is niet nieuw. Ik ben zelf ruim twaalf jaar geleden gestopt met roken vooral om die reden. Het is echter onjuist en onredelijk, dat vooral de horeca de dupe wordt van een beleid waar zij zelf nauwelijks invloed op heeft. Het is toch aan de ondernemer zelf om te bepalen of er gerookt mag worden in zijn zaak of niet? En, het is natuurlijk aan de bezoekers zelf of zij naar een rokers café of niet-rokers café willen gaan. Vooral de liberale partijen zouden deze liberale en individuele benadering moeten omarmen, maar die hollen ook vrolijk met de anti-rook lobby mee!

Als roken dan toch zo slecht voor je is, waarom dan geen rigoureuze stap en de verkoop van tabak simpelweg verbieden? Eenvoudig, gemakkelijk en zeer doeltreffend! Vanzelfsprekend vind ik dit natuurlijk ook een ridicuul idee, maar als je dan toch botweg regulering doorvoert, doe dit dan ook consistent. Het zal uiteraard nooit zover komen, niet in de laatste plaats vanwege de sterke tabakslobby. De rechter is hier kortgeleden zelfs nog over geconsulteerd.

Klassenjustitie. Wel toestaan om sigaretten te verkopen, maar dan andere sectoren laten bloeden voor de gevolgen die het gebruik van tabak met zich meebrengt. Misschien zou de horeca de sigarettenfabrikanten eens moeten aanklagen voor de geleden schade door het anti-rook beleid van de overheid. Zij zijn immers de scheppers van het probleem!

Ook valt mij op, dat rond dit onderwerp oorverdovend stil is van de kant van de KHN. Heeft zij aan de ene kant de mond vol over de bierbrouwerijen en de bierprijzen, terecht trouwens, aan de andere valt de KHN juist bij dit dossier op door zwijgzaamheid! Ik nodig de KHN dan ook uit om zich uit te spreken over het horeca rookbeleid. Als belangenvereniging is het noodzakelijk om je standpunt te ventileren en de belangen van de leden te behartigen. Dus KHN, ben je voor of ben je tegen?

Reacties

afbeelding van willem

Foute constatering, niet rokers de kroeg uit maar "roken".
Volgende stap, rookvrije terrassen.
Niemand wil graag dat zijn of haar kind gaat roken.
Dus zolang nog nodig graag rookplekken/palen in het openbaar wegens, ten eerste de stank en twee, omdat "Zien roken doet roken".
Toekomst, roken doe je maar thuis achter gesloten ramen en deuren en zonder bijzijn van kinderen.

afbeelding van Otto von Braackenssieck

Het zou me niet verbazen als deze willem identiek is aan het potentaatje dat verbonden is aan clean air nederland. In ieder geval slaat het dezelfde toon aan. Waar kennen we die toon toch van? Midden vorige eeuw?

afbeelding van Anoniem

En willem ik zie om mij heen steeds meer kinderen roken. Maar dat is niet vreemd natuurlijk. Dat komt eenvoudig door kleine dictatoren als jij, die nog steeds niet in de gaten hebben dat hun verbodszucht averechts werkt. Maak je liever druk om de duizenden kinderen die jaarlijks slachtoffer van het verkeer worden en voor het leven verminkt. En dat is tenminste aantoonbaar.

afbeelding van Anoniem

Als men verkiest voor het roken wie zijn wij dan om daar verandering in te brengen,,degenen die niet rookt of daar tegen is ,,nou heel makkelijk blijf dan buiten zo,n kroeg!!! Nederland wordt besmet door enorme idiote regels vanuit Brussel,,en al de ministers hollen erachteraan,,in wat voor land leven wij eigenlijk ,,binnen dit en 10 jaar wordt je helemaal vergast met al die onzin regels vanuit Brussels ,,laat men toch het zelf uitzoeken wat betreft dat roken ,,,onvoorstelbaar ,,straks wordt er nog gezegd wat je mag eten en drinken ,,en wij noemen Nederland Democratisch Hahaha lach als een boer die kiespijn heeft !!!

afbeelding van Christa

Er wordt al bepaald wat we mogen eten en drinken, zij bepalen wat er op de markt mag en wat niet. Vitaminepillen, preparaten, zij beslissen wat zij willen dat wij slikken en dat is vaak niet het gezondste alternatief want dan zouden er binnen de kortste keren geen zieke mensen meer zijn en valt er minder te verdienen in de farmaceutische industrie, welke alleen maar op winst gebaseerd is. Ik heb ook al een paar keer voorbij zien komen dat ze zelfs moestuinen willen gaan verbieden, dat zou broodroof van de supermarkten zijn. Ze manipuleren ons gewoon waar ze ons hebben willen.

afbeelding van Otto von Braackenssieck

Deze wetgeving, in eerste instantie bedoeld ter bescherming van niet-rokend personeel, is inmiddels uitgegroeid tot een aan dictatuur grenzende ingreep op vele persoonlijke belevingswerelden. En dat waar een bordje "roken", of "niet roken" voldoende zou moeten zijn om volwassen mensen, eigenaren, bezoekers zowel als personeel, zelf hun keuze te kunnen laten maken. Zo bespaart men ook nog eens een, op zijn minst, honderden miljoenen verslindende, strenge controle van de overheid op naleving van deze dictatoriale wetgeving. Als de bedenkers van dit absurde rookverbod(gebaseerd op aannames en pertinente onwaarheden) willen ontdekken wat echt ongezond, ja zelfs dodelijk is, dan moeten ze eens een kwartiertje met lopende motor in een afgesloten garage verblijven. (Niet doen natuurlijk, dit is maar bij wijze van spreken). En omdat minister Klink de brutale arrogantie had, om op 4 juli 2008 te verklaren:"Nederland moet gezonder gaan eten" vrees ik dat in korte tijd de cafetariahouders wel aan de beurt zullen zijn en dat zij gedwongen worden alleen nog vers fruit te verkopen. Het zal overigens beginnen met een sticker op elke kroket: “DEZE KROKET IS VET EN KAN DODELIJK ZIJN
NB deze brief schreef ik in 2008 al aan het bestuur van khn en Van der Grinten:
11 juni 2008

Aan het bestuur van
Koninklijk Horeca Nederland

L.S.

Nu weer voor een rookverbod in feesttenten, toe maar. U vertegenwoordigt uw branche met uw "hardnekkig" verzet tegen het absurde anti-rook beleid van de regering m.b.t. de horeca op eminente wijze.
Waar een bordje "roken", of "niet roken" voldoende zou moeten zijn, om grote volwassen mensen zelf hun keus te kunnen laten maken,gaat u werkelijk in alles mee. U bent natuurlijk ook groot voorstander van een, op zijn minst, tientallen miljoenen verslindende, strenge controle van de overheid op naleving van deze dictatoriale wetgeving. Wacht maar af in korte tijd zijn de cafetaria houders aan de beurt. Het zal beginnen met een sticker op iedere kroket "DEZE KROKET KAN DODELIJK ZIJN".
Het ware toch te hopen dat al uw 21100 leden het voltallig bestuur, zonder gouden handdruk, nou ja één pakje zware van Nelle dan, naar huis sturen. Mijn steun hebben deze 21100 leden dan.

afbeelding van Gerhard

Zolang Clean Air steun geeft aan terroristische sites als Tabak Nee, is deze club niet meer serieus te nemen, mede door de miljoenen subsidies en de mega salarissen die de directie ontvangt.
ONS GELD!!!!!

afbeelding van Ed

Gerhard, Helemaal mee eens. Al jaren stoor ik mij aan deze Vereniging Clean Air die dik wordt betaald uit de staatsruif en geld van de belasting betaler c.q. de roker misbruikt om hun gelijk te krijgen. De regering moet maar eens stoppen met geld te betalen aan deze club en ik weet zeker dat wanneer zij geen subsidie meer krijgen het gauw is afgelopen met de terreur van deze organisatie.

afbeelding van andy

er zijn grotere bedreigingen voor de mens dan sigaretten , de olie industrie waar we allen op teren is onze TOTALE ondergang in de hand aan het helpen , laat het sociaal prive gebeuren in de horeca bij de gewone jan met de pet gerust , houd olle bezig met interessante belangrijke zaken en shut the F;:,K UP !

afbeelding van willem

Dat verslaafden en/of personen met een financieel belang er van allerlei ONZIN bijhalen weten we nu zo langzamerhand wel.
Waar het om gaat is het volgende.
Alleen zaken met ONNODIGE en OVERBODIGE OVERLAST, zowel BINNEN als BUITEN dienen wat mij betreft, (en velen met mij) bestreden te worden. De scherpe stank van tabaksrook hoort daar zeker bij. Oplossing, zie mijn bovenste reactie.
Mijn motto, laat iedereen zelf uitmaken wat hij of zij doet, eet, drinkt enz. maar wel zonder overlast naar de directe omgeving.
.

afbeelding van Otto von Braackenssieck

Overlast is een relatief begrip. De in uw ogen overlast zou u op eenvoudige wijze kunnen vermijden door slechts niet roken gelegenheden te bezoeken. Uw ideeën en de toon waarop u en een aantal hysterische gezondheidsfanatici die met u verkondigen, doen fascistoïde aan en zijn naar mijn mening niet alleen een bedreiging voor de geestelijke volksgezondheid, maar ook, wat erger is voor het epidemiologisch onderzoek naar de oorzaken va diverse ernstige aandoeningen.

afbeelding van willem

Herstel, het woordje ONZIN klopt niet.
Dit moet zijn "Allerlei zaken die er in deze discussie niet toe doen".

afbeelding van Otto von Braackenssieck

Overlast is een relatief begrip. De in uw ogen overlast zou u op eenvoudige wijze kunnen vermijden door slechts niet roken gelegenheden te bezoeken. Uw ideeën en de toon waarop u en een aantal hysterische gezondheidsfanatici die met u verkondigen, doen fascistoïde aan en zijn naar mijn mening niet alleen een bedreiging voor de geestelijke volksgezondheid, maar ook, wat erger is voor het epidemiologisch onderzoek naar de oorzaken va diverse ernstige aandoeningen.

afbeelding van Otto von Braackenssieck

Citaat:"Dit moet zijn "Allerlei zaken die er in deze discussie niet toe doen". Willem maakt uit wat er wel of niet toe doet.

afbeelding van willem

Als ik u was zou ik me maar niet zo druk maken om personen die vallen onder (zoals u verwoord) hysterische gezondheidsfanatici plus de onzin die volgt waarvan het herhalen niet waart is.
U schrijft terecht dat het uw mening is en ik vrees voor u dat u één van de weinigen bent met dergelijke sorry, (kromme gedachten).

Jammer dat u mijn reacties niet goed leest, althans u reageert alleen op dat deel wat u blijkbaar uitkomt.
Laat ik het eens wat anders formuleren of misschien nog beter voor alle partijen, op een akkoordje gooien.
Wanneer er "UITSLUITEND" in cafés tot 70m2 (ja, u leest het goed) plus "UITSLUITEND" in eigen woning bij voorkeur zonder bijzijn van kinderen en buiten in het openbaar "UITSLUITEND" op daarvoor aangewezen plekken nog gerookt zou mogen worden heeft u mij aan uw zijde.
Helaas voor u maar wel wereldwijd een heimelijke wens van steeds meer niet-rokers.

afbeelding van Otto von Braackenssieck

U bent mij niet, en u zult mij nooit worden. Het "op een accoordje gooien" duidt op uw stuitende mentaliteit. Hier laat ik het bij.

afbeelding van willem

Laten we maar zwijgen over de stuitende mentaliteit van heel veel rokers m.n. vroeger maar helaas NOG steeds.
Uitsluitend strenge wet en regelgeving houd hen in bedwang en zelfs daar is nog sprake van wetsovertreding.
Van de rest steken veel gewoon op waar het nog mag zonder zich af te vragen of de omgeving er last van zou kunnen hebben.
Ja, dan moet je niet raar opkijken dat steeds meer niet-rokers dit na verloop van tijd goed zat beginnen te worden en steeds vaker roepen om uitbreiding van het rookverbod.

afbeelding van gerard

Stuitend zijn de vakantie verslaafden die dag en nacht in hun vliegtuigen over mijn huis denderen, zwarte drap op mijn tuinmeubels storten terwijl ik rustig buiten een sigaret probeer te roken.

Reactie toevoegen