Cool-Spot Fresh Technology

Cool-Spot is een open koelsysteem, onder meer voor het koud buffet en de koude kant van de warme keuken, maar ook als alternatief voor de geconditioneerde ruimte.
De innovatieve koeltechnologie van Cool-Spot zorgt op een werkoppervlak voor een ‘deken’ van koude lucht met een nagenoeg 99% luchtvochtigheid. Dit geeft een constante temperatuur tussen 4 en 7˚C, binnen de eisen die de Warenautoriteit stelt. In tegenstelling tot traditionele koeltechnieken, koelt Cool-Spot van bovenaf. Tot op een hoogte van ongeveer 20cm is het klimaat beschikbaar op het werkblad.

Met Cool-Spot blijven koude verse producten op een constante temperatuur tussen 4 en 7˚C. Producten kunnen gedurende langere tijd worden bewaard, bewerkt en gepresenteerd zonder uit te drogen en/of te verkleuren. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor presentatiedoeleinden en voorbereiding van koude levensmiddelen.

In de Hygiënecode voor de Horeca zijn eisen vastgelegd voor het bewaren en presenteren van koude (bederfelijke) levensmiddelen. Bij ongekoelde presentatie van verswaren geldt de zogenoemde ‘tijdborging’ waarbij producten maximaal twee uur ongekoeld (> 7˚C) mogen blijven. Daarna moeten al die producten worden vernietigd. Indien je in staat bent om de gekoelde gerechten te presenteren onder de 7˚C, dan is er geen borgingsysteem nodig (met tijdslabels). En dat kan met de koeltechnologie van Cool-Spot.

Cool-Spot draagt wezenlijk bij aan een verhoging van de voedselveiligheid en het terugdringen van waste. Bovendien zorgt Cool-Spot voor een prachtige frisse, versbeleving.

Foto's

Video's

Vestigingen

Cool-Spot in werking bij Van der Valk Hotel Eindhoven

Cool-Spot B.V.

Eemnesserweg 64 1271 LW HUIZEN
T: 035-5244137