McCain-Partner-Banner
Logo McCain

McCain

McCain is de marktleider op het gebied van aardappelproducten. Het familiebedrijf werd in 1957 in Canada opgericht en levert sindsdien producten van topkwaliteit.

McCain is een vooruitstrevend familiebedrijf en staat voor een stevige traditie als het gaat om producten van superieure kwaliteit. Het bedrijf luistert graag naar de wensen van hun klanten en vertaalt deze naar innovatieve producten en concepten. Zo bezorgen ze bij elke consument een onvergetelijke sensatie. Met zowel een uitgebreid assortiment aardappelproducten als appetizers, biedt McCain de juiste oplossing om van elk moment een feestje te maken.

Meer informatie over McCain

Driven by their roots

McCain is een Canadees familiebedrijf dat al bestaat sinds 1957. Harrison McCain, een van de oprichters, zei vaak: "Goede ethiek is goede business." Zijn motto zit verankerd in McCains roots en verklaart waarom het voor hen zo belangrijk is om te werken op een manier die goed is voor het milieu en voor de lokale gemeenschappen. McCains duurzaamheidstraject op het Europese vasteland is al in 2008 gestart. Ze besloten deze verandering te versnellen met ambitieuze engagementen tegen 2025 en 2030, op vier gebieden:

  • Slimme en duurzame landbouw
  • Grondstofefficiënte activiteiten
  • Kwaliteitsvolle voeding
  • Bloeiende gemeenschappen

Duurzame landbouw

Om de uitdagingen van morgen aan te gaan, wil McCain nu handelen op de juiste manier. Ontdek de planeetvriendelijke praktijken die ze toepassen om natuurlijke hulpbronnen te beschermen en waarmee ze hun teler-partners helpen toekomstbestendig te werken.

McCain werkt op het Europese vasteland rechtstreeks samen met meer dan 1600 telers. Die mensen zijn hun partners, waarmee ze (meer)jaarcontracten tekenen. Die geven hen de nodige zichtbaarheid op lange termijn en garanderen eerlijke inkomsten.

100% van McCains aardappelen die gebruikt worden om hun producten te maken, zijn afkomstig van gecertificeerde teler-partners. Die certificering garandeert goede landbouwpraktijken voor de aardappelteelt en staat ook garant voor voedselveiligheid en traceerbaarheid. De terreinverantwoordelijken van McCain bezoeken de telers op hun boerderijbedrijf en zorgen voor begeleiding en technologische ondersteuning. Andere technici en landbouwkundigen van McCain, gespecialiseerd in aardappelteelt en aardappelrassen, verdiepen zich in deze kennis nog meer.

Pilotboerderijen: de plek om te innoveren

Sinds 2016 werkt McCain samen met dertien pilotboerderijen (zes in Frankrijk, één in België, drie in Nederland, drie in Polen) verspreid over Europa om de beste landbouwtechnieken voor de productie van aardappelproducten te bepalen. Waarom? Om de opbrengsten te vergroten, de bescherming van de bodem te verbeteren, de biodiversiteit te ondersteunen en nieuwe praktijken en technologieën te identificeren. Eenmaal goedgekeurd, verspreidt McCain die waardevolle kennis onder hun telersgemeenschap.