vaeshartelt buitenkant landhuis

Restyling Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht

Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht, die bestaat uit 83 hotelkamers, drie horeca-outlets, twee terrassen, een bar en vijftien vergaderzalen, is compleet vernieuwd door Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters. Hij vertelt over de restyling en geeft een tour door de historische locatie.

Foto's: Guy Houben Photo
 

Buitenplaats Vaeshartelt Restyling

Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters over de restyling van Buitenplaats Vaeshartelt: “We wilden een eigentijds ontwerp neerzetten, zonder afbreuk te doen aan de rijke historie van het middeleeuwse kasteel. Alle ruimtes hebben een eigen karakter en vormen toch één geheel. Zo komen patronen terug en herhalen materialen en kleuren zich in verschillende ruimtes waardoor er een sterke visuele verbinding ontstaat." 

The Lobby

the lobby decoratie vaeshartelt"Bij het betreden van The Lobby valt de goudkleurige vogelkooi van studio JSPR direct op: de eyecatcher van het hotel. Inchecken doen de gasten zelf bij een interactieve eikenhouten lobbydesk en krijgen waar nodig hulp van de host. De uitgesproken print van het behang van Cole & Son en de koraalkleurige lambrisering zet de lobby direct de toon voor de rest van het hotel."

The Ballroom

"Aangrenzend aan de Lobby ligt The Ballroom, het restaurant. Deze heeft haar naam te danken aan de vijftig bolvormige hanglampen die de ruimte vullen. Het iconische design van deze Nelson lampen (HAY) ontstond in 1949 en wordt nog steeds gemaakt in de Amerikaanse fabriek waar hij al sinds de vijftiger jaren geproduceerd wordt. Ten opzichte van de andere ruimtes heeft het restaurant de meest serene uitstraling door het veelvuldig gebruik vanessenhout en rustige tinten. We wilden een restaurant neerzetten dat sereen en soulvol voelde. Het ontbijt wordt geserveerd op buffetkasten die zijn bekleed met okergele Fuse-tegels van Mosa. De Fusetegels zijn dynamisch en tegelijkertijd subtiel en speels. Het geheim zit in het innovatieve kleurverloop. Fuse speelt met onze visuele perceptie en maakt optimaal gebruik van variaties in tinten. De eikenhouten parketvloer is voorzien van een grafisch lijnenspel dat over de gehele lengte van de ruimte loopt. Hij is afgewerkt met een messing-bies die hetpatroon extra accentueert. Centraal in The Ballroom staan twee grote bankelementen. De zit van de bank is gestoffeerd met een stof van House of Hackney. Op de essenhouten bankombouw staan boogvormige witte stalendividers met plantenhouders die degehele ruimte optisch in tweeën delen."

interieur the greenhouseThe Greenhouse

"Natuur speelt een belangrijke rol binnen Vaeshartelt. In The Greenhouse is letterlijk het buiten naar binnen gehaald. The Greenhouse is een glazen kas die de verbinding legt tussen het eeuwenoude monumentale kasteel en de moderne aanbouw die zo’n vijftien jaar geleden gerealiseerd is. Het heeft een rustig kleurenpalet en is de meeste zonnige plek in het hotel. Echt een plek om even tot rust te komen. De simplistische acht meter lange terrazzo-bar is de eyecatcher van de ruimte. Het custom made terrazzo, die ook terug komt in de tafelbladen,  hebben wij zelf samengesteld. Aan de wanden en aan de backbar zien we dezelfde wit stalen armen met plantenhouders. Deze zie je ook in het divider element in the Ballroom terugkomen. De ruimte ligt in lijn met het terras en biedt de bezoeker een prachtig uitzicht over het park. Om het binnen/buiten gevoel extra te accentueren is er naast de grote hoeveelheid aan planten o.a. gekozen voor de outdoor Tribeca-collectie van het Italiaanse merk Pedrali. Deze stoelen en de terrazzo-tafelbladen zijnzowel in The Greenhouse als op het terras terug tevinden. In de tuin teelt Vaeshartelt haar eigen producten die worden verwerkt in vegetarische gerechtendie je in The Greenhouse kunt bestellen."

The Bar

"Wanneer je binnenloopt is het alsof je je waant in een warme late night bar uit eenoude Hollywood film. Dieprood is het hoofdthema en de leidraad voor het ontwerp. De kleur is aangebracht op zowel de wanden als het plafond en staat in grootcontrast met de aangrenzende Greenhouse. In The Bar is er gekozen voor een grote diversiteit aan materialen allemaal passend binnen de dieprode tint. Het barmeubel met haar opvallende drankkabinet trekt direct de aandacht. Het kabinet verwijst naar een kerkaltaar en is de ‘holy spot’ waaruit deverschillende dranken worden samengesteld. De bar heeft een prominente plek in de ruimte en is voorzien van rijke materialen. Donker notenhout, koper en glas spelen hier dehoofdrol en zorgen voor eenluxueuze uitstraling. De rijke patronen van (wederom) House Of Hackneykomen terug in het behang, kussens en lampenkappen en versterken dit gevoel."

The Bistro

"Deze heeft een rijke geschiedenis die duidelijk terug te zien is in de monumentaleornamenten. The Bistro bestaat uit drie ruimtes die samen één vormen met in het midden een imposant cirkelvormig zitmeubel. De gewaagde kobaltblauwe tafelpoten zorgen voor een moderne twist die consequent is doorgevoerd in de omringende styling elementen. Naast de accentkleuren valt ook het behang van Morris & Co op dat is aangebracht binnen de bestaande sierlijsten. Het lijkt alsof het behanger al die tijd al heeftgehangen, evenals deop maat gemaakte messing kroonluchters.Deze custom made kroonluchters zijn door ons ontworpen en gaan mooi op in de ruimte. Ook hier zijn de patronen van House Of Hackneyweer goed vertegenwoordigd in de bekledingvan de stoelen, lampenkappen en kussens. De verbinding tussen alle ruimtes in het hotel blijft hierdoor constant voelbaar een unieke locatie die historie en hedendaagse gezelligheid weet te combineren."

Vergaderzalen

"Vaeshartelt telt vijftien vergaderzalen die dagelijks verhuurd worden aan verschillende bedrijven en organisaties. We hebben iedere vergaderzaal van een eigen kleur voorzien. De verschillende kleuren zijn binnen alle ruimtes doorgevoerd in een lambrisering, vloerbedekking, bekleding van de stoelen en gordijnen. De gordijnen en de lambrisering lopen naadloos in elkaar over. Hierop aansluitend hebben we in samenwerking met Leoxx bijpassende vloerbedekking gekozen. De Noor vergaderstoelen hebben we voorzien van een Gabriel bekleding die evenals aansluit op hethele concept. De samenstelling van kleuren zorgt voor eenspannend ton-sur-ton-effect."

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Reacties

Reactie toevoegen