Binnen kijken bij Ellis in Amsterdam

Ellis; het kleinste hamburgerrestaurant in Amsterdam. 

Op loopafstand van de Dam, het Anne Frank huis én de 9 straatjes ligt het restaurant van Ellis op de Singel. Hier vind je het allerkleinste hamburgerrestaurant van Amsterdam.

Gevoel van ruimte 

Het is zelfs zo klein dat Ellis enkele huizen verder een tweede restaurant heeft moeten openen. Door de frisse architectuur in het historische pand heeft men hier echter wel een gevoel van ruimte kunnen laten ontstaan. Ellis ligt vlak aan de in 1648 gebouwde Torensluisbrug over de Singel, de oudste brug van de stad. Bovendien is hij met zijn 42 meter ook de breedste brug van de stad, de ideale plaats dus voor een gezellig terras met zicht over de grachten.

Tweede restaurant

Iets verderop, in de schaduw van de Nieuwe Kerk en op een boogscheut van het koninklijk paleis, vind je de historische Gravenstraat. Dit gezellige straatje huisvest tal van restaurantjes, waaronder een tweede vestiging van Ellis. Je herkent het pand meteen aan de ‘Gaper’ aan de gevel. Deze houten beelden, die het hoofd van een Moor of Moslim afbeelden, werden in de 19e eeuw gebruikt om de Amsterdamse apothekers aan te duiden. De meeste ingrediënten voor de medicijnen werden uit het midden-oosten gehaald, vandaar ook de link. Vandaag kan je er in dit decor genieten van de recepten van Ellis. 

Onder water 

Enkele grachten verder heeft Ellis trouwens nog een derde vestiging. Vlak bij het Leidseplein vind je hier, aan de Prinsengracht, alweer een gezellig restaurant van Ellis. Een leuk vissengraatparket, uitzicht op de Prinsengracht: nog meer Amsterdam als dit wordt het niet... De keuken ligt hier trouwens onder het waterpeil van de gracht, wat wil zeggen dat je burgers letterlijk 'onder water' bereid worden. 

Reacties

Reactie toevoegen