Foto VR Zichtbaar / Bob en Oscar de Bruin

[Fotoalbum] Baker's Dough, Rotterdam

Na New York zit er sinds deze week ook een cookie dough-bar in Nederland. Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam opende dinsdag 23 mei namelijk Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore.

Om de bar te realiseren startten de ondernemers een crowdfundingcampagne. Ze haalden uiteindelijk 75.000 europ op.

Deed snoepen
Begin 2017 bracht een partij uit New York veilig en eetbaar koekjesdeeg op de markt. Toen Paul Bakker en Eline Moor, de ondernemers achter het horecaconcept Baker & Moore, hier over hoorden, is het idee ontstaan dit concept ook naar Nederland te halen. “Iedereen kent het wel van vroeger, dat je uit de beslagkom van je moeder snoepte. Maar ook nu bij Baker & Moore zien we dat iedereen graag van het deeg snoept zodra er een plaat met koekjes in de oven wordt geschoven. Hier een veilige en eetbare traktatie van maken, vonden we gelijk een geweldig idee”, vertelt Paul Bakker. 

Zusje van Baker & Moore
3 jaar geleden openden de ondernemers het horecaconcept Baker & Moore, ontbijt- en lunchroom aan de Westblaak in Rotterdam. De ‘create it yourself’-formule, waarmee je in de zaak je eigen sandwich kunt samenstellen werd in 3 jaar tijd een succes. Deze formule komt ook terug in de nieuwe cookie dough bar: “Met verschillende toppings kun je van de cookie dough je eigen favoriete traktatie maken”. 

Ontwerp: Horeca Sfeermakers
Designers: Maurits Leeflang en Nina van Rietschoten

Reacties

Reactie toevoegen