Foto Janneke Nooij

[Fotoalbum] BAUT, Amsterdam

Michiel van der Eerde (Zuid, Restaurant C) brengt met de komst van BAUT reuring in Amsterdam West. De chef gooit het over een compleet andere boeg met zijn zesde BAUT. "Alleen de naam en de kwaliteit blijven hetzelfde." Aan de Spaarndammerstraat 460 brengt het Amsterdams culinaire moving circus een rebelse mix van eten, drinken, muziek en cultuur. Studio Noun is verantwoordelijk voor het interieur. Bekijk de foto's van Janneke Nooij onderaan dit bericht.

In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat gaat Michel van der Eerde - bekend als jurylid van Masterchef en Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017 - met BAUT tot de zesde macht. "Het pand leent zich ervoor om uit te pakken door alle verschillende ruimtes en verdiepingen."

BAUT
Op de begane grond brengt het restaurant een geheel nieuwe menukaart, waarbij Van Der Eerde’s liefde en passie de enige terugkerende ingrediënten zijn voor zowel lunch als diner. BAUT signatures maken plaats voor onder andere een aubergine met labneh en granaatappel, maiskip met truffel en hazelnoot, vissoep van kreeft, risotto met pistache en burrata en een banh mi pork sandwich. Bar BAUT is overdag de plek voor koffie en lunch. ’s Avonds transformeert het tot een levendige spot voor drankjes. 

BovenBAUT
Op de eerste verdieping ‘BovenBAUT’ organiseert ‘Het Programmeurs Gilde’ onder leiding van Aldo Bruining en Alexander van der Meer elke woensdag verschillende exposities, presentaties. Vanaf 7 februari start de programmering met De Woensdag Club van Stem van de Nacht, waarbij een Amsterdamse kunstenaar aanschuift bij BAUT. Niet om enkel te eten, maar daarnaast het geëxposeerde werk toe te lichten. Op 21 februari haalt BAUT FuckUp Nights Amsterdam in huis. Deze avond vertellen en vieren vier gasten hun grootste (professionele) flater. Elke vrijdag haalt BovenBAUT cultuur de nacht in met live art, exposities en aansluitend muziek en cocktails. Voor de complete programmering, houd BAUT’s Facebookpagina in de gaten.

BAUT interieur
Ook in design herontdekt Van der Eerde zijn BAUT samen met Sandra Planken van designbureau Studio Noun. Het industriële DNA van BAUT maakt plaats voor een warme en gekke eclectische mix met invloeden uit Barcelona en Parijs. Van der Eerde: "BAUT is spannender, kunstzinniger en rebelser dan ooit. Elke ruimte brengt iets anders op ieder moment van de dag."

Reacties

Reactie toevoegen