Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] Brooklyn Hotel, Amsterdam

De NSDM-werf in Amsterdam-Noord wordt ook wel gezien als de creatieve broedplaats van de stad. Nieuwe  horecaconcepten zien hier het levenslicht, zo ook Brooklyn, een stoer boetiekhotel dat samen met bar en brasserie Smederij een nieuwe hotspot vormt.

Het hotel met 88 kamers is onderdeel van WIN Hotels en wil samen met Smederij een ontmoetingsplek zijn voor toeristen, Amsterdammers en zakelijk publiek. Het interieur is van de hand van HIP studio. Ontwerpers Wim en Maxine Hoopman creerden een stoerdere variant van het eerder gerealiseerde, Amsterdamse hotel Notting Hill, dat ook onderdeel is van WIN. "Brooklyn bevindt zich op een rauw gebied in Amsterdam-Noord. Dat is in het hele concept doorgevoerd," vertelt Wim Hoopman. "Het is een nieuwbouwpand, maar we hebben stoere elementen toegevoegd en een bepaalde spanning gecreerd met staal, zwart eiken, betonnen plafonds, ruwe badkamertegels en bamboevloeren."

Verder lezen
Dit artikel verscheen in het oktobernummer van Entree. Nog geen abonnement? Sluit deze dan nu af en ontvang Entree het eerste jaar 11 keer voor slechts 39 euro.