[Fotoalbum] Carlton Ambassador, Den Haag

Het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag heeft de afgelopen maanden een intensieve verbouwing ondergaan om het boetiekkarakter te versterken.

2 jaar geleden werd al een start gemaakt met de verbouwing van de kamers op de eerste etage naar unieke signature rooms en afgelopen december breidde het hotel uit met Ambassador Residence & Suites. Beide hotelkamers hebben een herkenbare Nederlandse boetiekstijl met Hindeloopen-elementen, Delftsblauwe accessoires en Haagse blauwe stoffen. De overige hotelkamers zijn ontworpen in een Engelse boektiekstijl met verwijzingen naar de Tudor Rose. Vorig jaar zomer heeft de begane grond een metamorfose ondergaan waarin de 2 hotelstijlen samensmelten. General manager Arwin Paulides: “In het ontwerp van de receptie hebben we zowel een sta- als zitgedeelte gecreëerd. Blikvangers zijn de Delftsblauwe schilderingen en de Tudor Rose die in het glas van de balie is verwerkt.”

Restaurant Henricus
Daarnaast is ook restaurant Henricus onder handen genomen. Paulides: “Voordat de verbouwing van start ging hebben we ons de vraag gesteld: wat typeert dit restaurant nou eigenlijk? De conclusie: er worden heerlijke gerechten geserveerd en we zijn wars van standaardisatie, maar het interieur is wat gedateerd.” En dus is Henricus, net als de rest van de begane grond, flink onder handen genomen. “Het restaurant heeft nu een huiselijker sfeer door de gebruikte kleuren en materialen,” aldus Paulides. “Daarnaast hebben we ook de menukaart aangepakt. Alle gerechten zijn de hele dag door te bestellen en de kaart is wat laagdrempeliger geworden, met een verwijzing naar lokale producten. Het mochtt allemaal wel wat minder stijf.”

Kwaliteitslabel
Daarnaast is het hotel onlangs opgenomen in de collectie van Preferred Hotels & Resorts, een collectie van unieke en onafhankelijk hotels en resorts over de hele wereld. Het Haagse hotel mag zich 1 van de 650 hotels noemen die dit internationale kwaliteitslabel mag dragen. Paulides: "Tevens biedt Preferred Hotels & Resorts het grootste loyaliteitsprogramma voor individuele hotels, waarmee de gasten van het Carlton Ambassador nu ook extra voordeel genieten."

Reacties

Reactie toevoegen