Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] Coffeelab UC, Eindhoven

Coffeelab UC in Eindhoven is een flexibel koffieconcept dat nooit af is, vandaar ook de UC. "Under Construction. Het concept is nooit af, we zijn voortdurend in beweging", aldus medeoprichter Rob Bongers.

Initiatiefnemer en barista Jeroen Veldkamp en horecaconsultant Rob Bongers hadden een soort koffielaboratorium voor ogen dat meebeweegt met de marktontwikkelingen. Het idee dat de koffiebar nooit af is en blijft ontwikkelen past bij Eindhoven, de stad die bekendstaat om ontwikkelingen op het gebied van technologie, design en innovatie. Veldkamp droomde al langer van een personeelsinvulling met gastbarista's uit het buitenland. "Zij doen kennis en inspiratie op en wij leren hoe zij werken. Een win-winsituatie dus."
Ook het interieur beweegt mee met de ontwikkelingen. Vrijwel alle interieurproducten zijn te koop. "Daarnaast testen leveranciers hier hun nieuwste apparatuur: losse elementen, die we uiteindelijk in het ideale werkstation kunnen inbouwen", vertelt Bongers.

Verder lezen
Dit artikel verscheen in het januarinummer van Entree. Nog geen abonnement? Sluit deze dan nu af en ontvang Entree het eerste jaar 11 keer voor slechts 39 euro.