[Geopend] Stable in Edegem (België)

Restaurant Stable is geopend in het oostelijke koetshuis van kasteel Hof Ter Linden in het Belgische Edegem. Bekijk onder de foto's van de bijzondere locatie. 

Stable is een creatie van het trio Njegos Kalicanin, Goran Stamenkovic en Aleksandar Davidovic. Chef Njegos Kalicanin serveert vaste menu’s tegen een vaste prijs. Voor de inrichting werd architect Dieter Vander Velpen in de arm genomen. Vander Velpen vertaalde de no-nonsense visie van het drietal in een interieur met ruwe, natuurlijke materialen en respect voor de authentieke elementen. De realisatie van Stable kwam tot stand in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur van Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur & Bos. 
 

Stable vond onderdak in de oude stallen van het statige kasteel Hof Ter Linden uit de 17e eeuw in Edegem even ten zuiden van Antwerpen. Het kasteeldomein ligt verborgen aan het einde van een  toegangsdreef afgelijnd door monumentale Lindebomen, waaraan het kasteel haar naam dankt. Oprichters Njegos Kalicanin, Goran Stamenkovic en Aleksandar Davidovic willen met het concept het domein (inter)nationaal op de kaart zetten bij een food ‘inspired’ publiek. Bedoeling is om op termijn in Stable te werken met chefs in residence: topkoks van over de hele wereld die op uitnodiging voor een bepaalde periode komen koken in de gastronomische stallen. 

 

Architect Dieter Vander Velpen, bekend van onder meer het hoofdkwartier van Tomorrowland, koos ervoor om het historische karakter van het koetshuis optimaal te respecteren en aan te vullen met nieuwe elementen. Vander Velpen gebruikt uitsluitend ruwe, nobele materialen zoals hout, natuursteen en brons. Met eye catchers zoals de vuurhaard, de grote wandspiegel of het toogmeubel ontworpen door Arno De Clerck die als ontwerper projecten uitvoert voor de allergrootste wereldsterren in Amerika. 

 

Reacties

Reactie toevoegen