[Restyling] The Harbour Club in Rotterdam

[Restyling] The Harbour Club in Rotterdam

The Harbour Club Rotterdam heropent na een complete restyling de deuren weer voor het publiek.

Na een zorgvuldige facelift van het interieur telt The Harbour Club Rotterdam 200 zitplaatsen in het restaurant en 160 stoelen op het luxe terras. Daarnaast heeft het doorbreken van de scheiding tussen de grote bar en de barlounge gezorgd voor een meer panoramische en verbindende entourage. 

Hernieuwde uitstraling
De hernieuwde uitstraling sluit naadloos aan op wat The Harbour Club anno 2019 wil uitstralen: een karakteristieke, stijlvolle venue voor beleving, entertainment, true food, zien en gezien worden en een gevarieerde mix van klassieke en creatieve gerechten op de uitgebreide menukaart. Een beetje eigenwijs, altijd oog voor detail en een tikkeltje over the top maakt The Harbour Club Rotterdam een complete avond uit. Richard van Leeuwen, eigenaar The Harbour Club Rotterdam over de verbouwing: ”Wij zijn ontzettend trots op de restyling en verbouwing van The Harbour Club Rotterdam. Door de verbouwing komt het historische pand nog beter tot zijn recht en heeft het een frisse look and feel die beter past bij wat wij willen uitstralen. Ook komt de identiteit van The Harbour Club beter naar voren. Waar in Nederland je ook The Harbour Club binnenstapt, overal heerst hetzelfde gevoel. Daar zijn we trots op!”

The Harbour Club Rotterdam
Het iconische The Harbour Club Rotterdam opende in 2010 haar deuren in het voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude statige villa in een Rotterdams stadspark, nabij de Euromast. The Harbour Club Rotterdam biedt plaats aan 360 gasten en beschikt over een prachtig terras.  De ambiance heeft veel weg van ‘The Boathouse Café’ in het New Yorkse Central Park. Van binnen is het restaurant geheel gestyled tot een stoer en eigentijds restaurant wat naadloos aansluit op The Harbour Club anno 2019. Een bezoek aan The Harbour Club Rotterdam is meer dan een lunch- of dinerervaring maar biedt een totale beleving. Manager Koen Schipper over The Harbour Club Rotterdam: ''The Harbour Club Rotterdam is een restaurant waar gasten in stijl een geweldige middag of avond kunnen hebben. We zetten alles op alles om net dat beetje extra te geven zodat gasten The Harbour Club-beleving kunnen ervaren zoals wij die bedoelen. Met champagne bij binnenkomst, shared dining waarbij we onze specialiteiten kunnen laten zien en mooie wijnen zorgen we er voor dat het totale plaatje klopt! De combinatie van de sfeer, de typisch Rotterdamse persoonlijke manier van de bediening en natuurlijk het goede eten zorgen ervoor dat veel gasten regelmatig terugkeren naar deze hotspot.''

Vele smaaksensaties
De vaste The Harbour Club menukaart is aangevuld met een aantal signature dishes van chef-kok Barry van Wilgenburg. De vis wordt dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis en de ‘Catch of the day’ wordt gepresenteerd in de vis vitrine midden in het restaurant. Met gerechten uiteenlopend van à la minute gerolde sushi, verschillende oesters en fruits de mer of Noordzee tong is er voor de visliefhebber genoeg keuze.  Maar ook het vlees is van de beste kwaliteit, geleverd door Nice to Meat. De Tomahawk en de Rib-eye worden ter plekke gedroogd in speciale Dry Age kasten en het vlees wordt bereid op de broiler, een speciale grill die wordt verwarmd tot 1300 graden. Chef-kok Barry van Wilgenburg over The Harbour Club Rotterdam: ''We werken met een jong team en stimuleren creativiteit en ontwikkeling, daardoor worden er vaak innovatieve creaties bedacht in de keuken. Onze jongens koken met de mooiste producten van de beste leveranciers en hebben allemaal passie voor het pure koken. Deze combinatie zorgt voor de vele smaaksensaties die op onze menukaart zijn terug te vinden.'' 

Hieronder een foto-impressie van het nieuwe interieur:

Artikel delen