Vrolijk interieur Homint voor brede doelgroep

Bij lunchroom Lekker Anderz in Stadskanaal werken mensen met een verstandelijke beperking. Een zaak met zo’n naam vraagt om een bijzonder interieur. Projectinrichter Homint mocht dat verzorgen. “Eigenaresse Marjan ten Seldam wilde de vrolijkheid van haar medewerkers graag vertaald zien in het interieur”, zegt interieurarchitect Hiskje Hooijsma van Homint. “Daarom hebben we gekozen voor veel kleur en bijzondere patronen in de zaak, zonder het te druk te maken: er moest wel ruimte en rust in de inrichting komen, om het voor de medewerkers overzichtelijk te houden.”

Blauwe wand als rode draad                                          
De basiskleuren zijn roze, messing en blauw. Die laatste kleur springt vooral in het oog door de lange, blauwe wand die van voor tot achter door het (voormalige winkel)pand loopt. “Die heeft één kleur, maar op verschillende plaatsen steeds een ander patroon, zoals een visgraat of diagonale ruit.” Omdat de doelgroep van de zaak heel breed is, heeft Hooijsma voor de meubelen kunstleder en stof afgewisseld. “Kunstleder op de zittingen gaat makkelijk schoon, maar stof oogt warm en vriendelijk en is goed voor de akoestiek.” Zeker de bank, met een rugleuning van stof met flamingoprint, valt op.

Sterrenhemel
Bijzonder is ook de ‘sterrenhemel’ boven de counter. “Het pand heeft een systeemplafond. Dat wilden we wat knusser maken”, zegt Hooijsma. “We hebben daarom een deel verlaagd, zwart gemaakt en voorzien van verlichting, waardoor het lijkt of er een sterrenhemel van de bar naar de stamtafel loopt.” “Crazy tropical” noemt Hooijsma het resultaat van haar werk. Net een beetje (lekker) anders dus.

Reacties

Reactie toevoegen