[Geopend] Sublime in Waalwijk
Foto Martine Siemens Fotografie

[Geopend] Sublime in Waalwijk

Ruim 10 jaar lang stond er in hartje Waalwijk een kantoorpand leeg aan het Sint Jansplein. Op die plek vind je nu Sublime, een Franse Brasserie in de jaren dertig-stijl.

De brasserie wordt gerund door Debby Hesselberth, achter het fornuis staat chef-kok Nils Roksnoer. Vanuit de open keuken kijkt hij uit over de 72 zitplaatsen en 10 barplekken in de brasserie. De routing en de indeling was vrij te bepalen in het interieurontwerp om tot een optimaal resultaat te komen.

Extra ruimte
Verantwoordelijk voor het ontwerp is HUGO interieurvormgeving. Er is voor gekozen om het pand op te delen in 3 speelse hoogtes. De hoogte van het pand bood mogelijkheid om extra oppervlakte te creëren, om die reden is een verdieping boven de bar geconstrueerd. De bar wordt hierdoor intiemer en boven zijn faciliteiten geplaatst waardoor het restaurant en de bar op de begane grond plaats kunnen bieden aan meer gasten. Op de verdieping bevinden zich de toiletgroepen, opslag en het kantoor. Als verbindende factor is hiertussen de keuken op een tussenverdieping geplaatst, vanuit de keuken biedt dit mooi zicht op het restaurant en gasten kunnen letterlijk een kijkje in de keuken komen nemen.

Franse sfeer
De sfeer in het restaurant doet aan Frankrijk denken, een jaren dertig-stijl met veel groen, messing en wit marmer. Eyecatchers zijn de enorme custom made verlichtingsarmaturen die bevestigd zijn aan de constructieve kolommen. Ze benadrukken de hoogte van het pand en dienen als echte sfeermakers. “Het is een concept dat er in Waalwijk nog niet is", zegt Roksnoer.