the white room 135 jaar
Branchenieuws

Restaurant The White Room * viert 135 jaar

Dit jaar viert NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky het 135-jarig bestaan van sterrenrestaurant The White Room by Jacob Jan Boerma, met een feestelijk diner en historische expositie. Om dit bijzondere moment uit te lichten, worden gasten de derde week van september meegenomen op een historische en culinaire reis.

Viering met exclusief dinerthe white room 2020

Op 15 en 16 september presenteert The White Room * een exclusief diner met een historisch geïnspireerd menu. Chef de Cuisine Randy Karman duikt samen met Jacob Jan Boerma in de receptuur van een van de allereerste menukaarten om deze gerechten opnieuw te presenteren, met toegevoegde Michelin allure.

Historische expositieruimte met verborgen verhalen

Vanaf 14 september worden de openbare ruimtes van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky omgetoverd tot een historische expositieruimte. Het hotel opent eigen archieven en delen herinneringen uit het verleden door middel van QR-codes om gasten alle verborgen verhalen over het oudste restaurant van Amsterdam te vertellen.

Het café en de bar van het hotel, Grand Café Krasnapolsky en Bar The Tailor, laten zich vanaf 17 september ook een week lang inspireren door recepten uit het verleden en introduceren hun eigen menu specials. Iedereen is van 14 tot 27 september welkom om de historische collectie van The White Room* in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky te bewonderen.

Van restaurant zonder naam naar De Witte Zaal en The White Room

hotel en café restaurant krasnapolsky

Op 1 mei 1866 nam Wilhelm Adolph Krasnapolsky, een hoog opgeleide kleermaker van Duitse afkomst, zijn stamcafé in de Warmoesstraat over. Het café was dichtbij de nieuwe beurs, op de plaats waar nu de Bijenkorf staat. Toen in 1883 in de stad een wereldtentoonstelling kwam, bouwde Krasnapolsky naast het koffiehuis een hotelvleugel, ontworpen door de Duitse architecten F.G. Ebert en J.F. Henckenhaf, die kort daarna in Scheveningen het Kurhaus realiseerden. In deze vleugel kwam twee jaar later in 1885 een apart restaurant.

Een speciale naam had het restaurant toen nog niet. Toen Krasnapolsky in de aanloop naar de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928 het hotel moderniseerde, werd het de 'Witte Zaal' genoemd omdat het er zo licht was. Deze en veel meer historische ontdekkingen over het retaurant dat nu bekend is als The White Room*, zijn te vinden in de derde week van september tijdens een expositie in de lobby van het hotel aan de Dam.

The White Roomthe white room 2020

The White Room opende in 2016 de deuren in vijfsterrenhotel NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky. Onder signatuur van 3*Michelin chef Jacob Jan Boerma biedt The White Room een verfijnde, moderne keuken in een historische omgeving: The White Room is gevestigd in de oudste restaurantlocatie van Amsterdam in een prachtig onderhouden, monumentaal pand.

The White Room, samen met Grand Café Krasnapolsky en bar The Tailor, geeft invulling aan één van de kernwaarden van het hotelmerk: gastronomie.

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky kent een rijke historie en is bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Het pand werd in 1866 gekocht door de heer Krasnapolsky als koffiehuis. Het vijfsterren hotel telt inmiddels meer dan 2.200 m2 evenementenruimte en 451 kamers, waaronder een Royal Suite van 120 m2 met een eigen lift en een adembenemend uitzicht op de Dam.

Het ontbijt wordt geserveerd in de monumentale, 19-eeuwse wintertuin, een bijzondere ruimte met volop natuurlijk daglicht dankzij zijn unieke glazen plafond. Meer informatie en afbeeldingen op nhhotels.pr.co en Social Media profielen.