Zo maak je Bieramisu!

Zo maak je Bieramisu!

In de bierspecial vertelt Yvonne van Houtum over Bieramisu. Hier het volledige recept.

Ben jij zowel een liefhebber van tiramisu als van speciaalbier? Bieramisu is het beste van twee werelden. Dit dessert kan niet mislukken en valt bij bijna iedereen in de smaak. Zomer of winter, bieramisu is altijd lekker! In plaats van likeur kies je voor een donker bier. Niet te zoet, maar ga juist voor een stevige Imperial Russian Stout met gebrande koffietonen.

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

180 gram mascarpone
9 eetlepels suiker
375 ml slagroom
1 flesje Imperial Russian Stout
1 pak lange vingers
4 eetlepels cacaopoeder

Bereiding:

Doe de mascarpone en de suiker in een kom en meng goed door elkaar met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer voorzichtig door de mascarpone.
Open het flesje bier en schenk in een ondiepe schaal. Dip de helft van de lange vingers één voor één in het bier en maak de bodem van de bieramisu.
Schep de helft van het romige mengsel van slagroom en mascarpone op de koekjes en strooi er een laagje cacaopoeder overheen.
Herhaal de laagjes nog eens, dek de schaal af en laat de bieramisu minimaal een uur in de koelkast opstijven.  

Smakelijk!!

www.bierliefde.nl

Delen: