Weelde in Rotterdam

Kim Pieters en Kelly Vincent geloven in het bundelen van krachten en openden eerder dit jaar Weelde aan de Marconistraat in Rotterdam. “Een culturele vrijstaat”, zoals ze de plek van twee hectare zelf noemen. Weelde is een stadsboerderij waar een lunchroom, restaurant (met op zondag het Vegan Sunday-menu), een bar, drie loodsen en een gigantische kas te vinden zijn.

Ontspannen in de weelderige tuin of met de voeten in het zand op het strandje. Muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken en landbouw komen samen op de stadsboerderij (voorheen: stadsboerderij Uit Je Eigen Stad), langs de rand van de stad diep in de havens van Rotterdam. Bezoekers kunnen kijken naar films, inspirerende tentoonstellingen en exposities van kunstenaars. Een aanbod van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Smaakmakers
Pieters en Vincent organiseerden afgelopen vijf jaar het rondreizende festival de Geheime Tuin en eerder werden ze door De Buik Van uitgeroepen tot ‘Smaakmakers van het Jaar’. Weelde is van woensdag tot en met zondag geopend.