Foto Do Nossent

[Geopend] Zalmhuis in Rotterdam

De meeste mensen uit Rotterdam zullen het markante en monumentale gebouw aan de Nieuwe Maas in Rotterdam wel kennen: Zalmhuis. Horecaondernemer Herman Hell liet het pand volledig restylen en het vernieuwde restaurant opent deze week de deuren. Bekijk meer foto's (gemaakt door Do Nossent) onder dit bericht.

Hell is eigenaar van horecagroep Hell’s Kitchen van onder andere Van Zanten, Sijf en NRC Café (allemaal Rotterdam). Hij is de nieuwe uitbater van deze ‘legendarische locatie’, zoals hij het zelf noemt. Hij liet het grandcafé en de bijbehorende zalen volledig restylen door zijn vrouw Liselore vna het bedrijf Elect Interior tot eigentijdse ruimtes die de sfeer van de grote stad ademen. Het interieur van het grandcafé bestaat uit veel messing en marmer en opvallend is ook de kleurrijke bekleding van de stoelen.

Pronkstukken

Twee van de pronkstukken van de menukaart zijn de biologische Schotse Wester Ross-zalm en Keta-zalm uit Alaska. Chef Lars Litz, winnaar van het televisieprogramma Herman zoekt Chef, rookt deze zalm in het eigen rookhok. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK-gin, huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer.

Grootste zalmafslag

In negentiende en twintigste eeuw was in het Zalmhuis de markt voor de grootste zalmafslag van Nederland te vinden. In 1955 werd het gebouw gesloopt en in 1999 iets verderop herbouwd. 

 

Reacties

Reactie toevoegen