THE DUBLIN HOUSE

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW CAFÉ
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW CAFÉ

OVER THE DUBLIN HOUSE, ZWOLLE.

Aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle zit sinds vorig jaar het opvallende The Dublin House. De kroeg is gevestigd in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. Eigenaar Jan Briek noemt zijn nieuwe kroeg een ‘pub met de uitstraling van een Iers landhuis’.

Briek: “We hebben alles opgesplitst in vier ruimtes, in een extreem warme setting. Chic maar laagdrempelig en gezellig.” Gasten betreden de pub via een grote zaal - de tavern - met comfortabele banken en een antracietkleurige bar. Via een trapje loop je naar Sally’s corner, voor koffie, een borrel of private dining. In de bibliotheek borrelen gasten tussen de hoge boekenkasten of kijken ze naar sport. In de barn staan leren chesterfields rond een antieke schouw.

BIER EN BITTERBALLEN
Verder vallen op: de balkenplafonds, warme verlichting, antieke portretten en hoge raampartijen. Achter de bar staan bartenders cocktails te shaken en in de open keuken worden gerechten bereid op een houtskoolgrill. Hier kun je terecht voor zowel goede bistrogerechten als voor bitterballen en bier. “Het loopt vanaf het begin als een tierelier”, aldus Briek. “En er zijn ideeën om de horecazaak uit te breiden.”

Dublinhouse.nlEntree Awards 2022_The Dublin House_1
Entree Awards 2022_The Dublin House_2
Entree Awards 2022_The Dublin House_5
Entree Awards 2022_The Dublin House_4

GENOMINEERDEN BEST NEW CAFÉ.

Amsterdam
Bar Bonnie
Amsterdam
De Dakduif
Utrecht
Nieuwe Dikke Dries
Nijmegen
Paak
Zwolle
The Dublin House