TARU

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW COCKTAILBAR
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW COCKTAILBAR

OVER TARU, HAARLEM.

Taru is Haarlems nieuwste cocktailbar en misschien wel de meest atypische bar van Nederland. Dennis van der Pluijm maakt highballs en cocktails vanachter de chef’s table. Alles draait hier om interactie met de gast.

Taru betekent in het Japans ‘vat’ en in het Fins ‘mythe’. De Japanse en Scandinavische culturen zijn onlosmakelijk verbonden met het concept. “Het ambacht, de absurde kwaliteit, de minimalistische aanpak en het streven naar perfectie fascineren me enorm in Japan. Eén ding pakken en daar het allerbeste van maken. Dat inspireert. En daar sluit de Scandinavische design-, eet- en drinkcultuur goed op aan”, vertelt mede-eigenaar Jev Rimen.

Less is more
De cocktails en highballs van Taru ontwikkelden de twee samen. Ze hebben eenvoud als grote gemene deler. De drankjes zijn elegant en hoog op smaak, maar zonder poespas. Rimen: “Bij ons geen drankjes met twaalf verschillende ingrediënten, less is more. Dennis komt met de technieken en onverwachte combinaties, en samen proberen wij die kern van eenvoud te waarborgen.” 

Bar-taru.nlEntree Awards 2022_Taru_Onbekend_1
Entree Awards 2022_Taru_Onbekend_4
Entree Awards 2022_Taru_Onbekend_3
Entree Awards 2022_Taru_Onbekend_2

GENOMINEERDEN BEST NEW COCKTAILBAR.

Den Haag
BlueBlood
Amsterdam
Colima
Amsterdam
Sins of Sal
Haarlem
Taru
Den Haag
Ultramarijn

Sponsored by

Bacardi_Entree Awards