HELLING 7

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS

OVER HELLING 7, AMSTERDAM.

Aan het IJ in Amsterdam zit restaurant Helling 7. De bouw is circulair en ligt op een helling die onderdeel is van scheepswerf Damen. Eigenaar Daan Bonsen bedacht samen met Maverick Bouw en Apenkooi Events het concept. 

Helling 7 is een oude werfkantine in een modern jasje. Het restaurant met terras ligt op een plat dak waar vroeger boten op werden gerepareerd. Vanuit Helling 7 kijk je uit op zowel het IJ als op het Kraanspoor. Bij de bouw van het restaurant zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Dit maakt het concept duurzaam. “Bijna geheel met staalrestanten, oude lastorens en oude houtplaten van boten is dit enorme gevaarte in coronatijd neergezet”, vertelt Bonsen. De houten vloer is gemaakt van een voormalig scheepsdek en de palen zijn oude stempels die schepen ondersteunden wanneer deze te water werden gelaten. 

Open keuken
Het restaurant heeft een open keuken waar gekookt wordt op een open kachel. De koks bereiden de gerechten hier bijna geheel op vuur en zonder gebruik van gas. De ‘witte brigade’ staat onder leiding van Carl Gast (voormalig chefkok van Taiko), Dirk Mooren (voormalig chefkok van MOER) en Steve Kost (voormalig souschef van Baut). Naast een ruime menukaart, heeft het restaurant ook een cocktailkaart. Deze heeft een nautisch thema en is samengesteld door Tim Lefevre, barmanager van de cocktailbar Door74 in Amsterdam.

Helling7.nlEntree Awards 2022_Helling 7_Fotograaf onbekend_1
Entree Awards 2022_Helling 7_Fotograaf onbekend_2
Entree Awards 2022_Helling 7_Fotograaf onbekend_3
Entree Awards 2022_Helling 7_Fotograaf onbekend_4

GENOMINEERDEN BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS.

Groningen
Graansilo Eten & Drinken
Amsterdam
Helling 7
Zwolle
JaffaJaffa
Amsterdam
Mesiba
Rotterdam
OX

Sponsored by

Double Dutch_Entree Awards