MESIBA

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS

OVER MESIBA, AMSTERDAM.

Mesiba is het nieuwe oostmediterrane restaurant in de Jordaan, Amsterdam. De naam betekent in het Hebreeuws “feest”. Bij Mesiba ga je uiteten zoals in Tel Aviv: uitgebreid dineren en het vervolgens laten uitlopen in een feestje.

Zeven vrienden uit Amsterdam (Eyal Granot en Sam Cohen en Chin Chin Club-eigenaren Danny Lee, Joy Gerritsen, Kaihan Paryan, Oscar Steginga en Tan Antoniesen) richtten Mesiba op. Het restaurant zit op de Lijnbaansgracht vlak bij de Chin Chin Club. Hier vierden de eigenaren al vaak feest: tijd om de festiviteiten én culinaire gerechten door te trekken naar Mesiba. In het weekend eet, borrelt en feest de gast hier tot 04.00 uur.  

Jemenitische pannenkoekjes en koshere wijn
De keuken runt Elad Ohana: hij verzorgt Israëlische gerechten die je kunt delen. Van huisgemaakte ‘kubaneh’ tot kabeljauw-shawarma en van Jemenitische pannenkoekjes tot kruidige Israëlische beef tartare. Het is een ‘mesiba’ op je bord. Ook de drankkaart is met veel zorg samengesteld. Zo is er een grote keuze uit verschillende cocktails, zoals een good old’ Negroni of een Spicy Margarita. Op de wijnkaart vind je wijnen uit alle windstreken, maar de wijnen van de Golan Heights verdienen een speciale vermelding. De familie van Granot importeert deze (koshere) wijn speciaal uit Israël.

Mesiba.nlEntree Awards 2022_Mesiba_Fotograaf onbekend_1
Entree Awards 2022_Mesiba_Fotograaf onbekend_4
Entree Awards 2022_Mesiba_Fotograaf onbekend_2
Entree Awards 2022_Mesiba_Fotograaf onbekend_3

GENOMINEERDEN BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS.

Groningen
Graansilo Eten & Drinken
Amsterdam
Helling 7
Zwolle
JaffaJaffa
Amsterdam
Mesiba
Rotterdam
OX

Sponsored by

Double Dutch_Entree Awards