OX

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS

OVER OX, ROTTERDAM.

OX is het nieuwe Chinees speakeasy-restaurant van Rotterdam. Het is een project van horecagroep Mess (van Nikki van Dijk, Roeland Flierman en Tijmen Meijer) en chef Alexander Wong, gastvrouw Nienke van der Neut en barman Jacopo Di Domenico. 

Wie OX bezoekt, ervaart een opeenvolging van ontdekkingen. De initiatiefnemers vertellen hierover: “De trip begint buiten, op zoek naar de entree. Een betonnen trap leidt je door de ruige gang in de kelder naar de entree van het restaurant. De ruimte is donker, spannend en vol met intieme hoekjes. Het gevoel van uitgaan in een grote stad. Zolang de avond duurt bevind je jezelf in een andere wereld.”

De cocktailbar staat centraal
De cocktailbar van Jacopo Di Domenico (bekend van onder andere de cocktailbar Dr. in Rotterdam)  staat centraal in het restaurant. Dankzij het grote aquarium achter de bar, springt hij er nóg meer uit. Di Domenico heeft zich voor de cocktailkaart laten inspireren door de Chinese cultuur. “Welke cocktail het best bij de gast past is door de sterren bepaald. Door nauwe samenwerking met het keukenteam voegen de cocktails een nieuwe dimensie toe aan de eetbeleving”, vertelt Di Domenico.

Ox-rotterdam.nl

Foto’s: Adinda De BoerEntree Awards 2022_OX_Adinda De Boer_1
Entree Awards 2022_OX_Adinda De Boer_3
Entree Awards 2022_OX_Adinda De Boer_2
Entree Awards 2022_OX_Adinda De Boer_5

GENOMINEERDEN BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT <150 GUESTS.

Groningen
Graansilo Eten & Drinken
Amsterdam
Helling 7
Zwolle
JaffaJaffa
Amsterdam
Mesiba
Rotterdam
OX

Sponsored by

Double Dutch_Entree Awards