DOUBLETREE BY HILTON

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW HOTEL 50+ ROOMS
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW HOTEL 50+ ROOMS

OVER DOUBLETREE BY HILTON, SITTARD.

In het centrum van Sittard en op loopafstand van het station bevindt zich DoubleTree by Hilton Sittard. Het is het allereerste Nederlandse Hilton-hotel dat buiten de Randstad is gevestigd.

Het hotel bevindt zich in een monumentaal schoolgebouw uit 1908. Het pand, dat ‘Het Kleesj’ in de volksmond heet, stond sinds 2009 leeg. In 2019 kreeg het een nieuwe bestemming en werd het schoolgebouw omgetoverd tot hotel onder leiding van de Sittardse architect Iwan Povse. Eind 2021 opende het hotel zijn deuren.

Luxe en zakelijk
DoubleTree by Hilton Sittard heeft negentig kamers, enkele vergaderruimtes én een eigen restaurant ‘The College’. Het luxe en zakelijke hotel richt zich op zowel het internationale zakenleven als op toeristen. Over het interieur vertelt exploitant Martin Hendricks: “Het complex heeft een Engelse, koloniale sfeer. Daar verwijzen onze designers Joyce Mulleners en Mieke Deuss van ANother Hotel naar door bijvoorbeeld bamboe door te trekken in het interieur. Ook de oorspronkelijke warme retrotinten zoals rood, groen en beige komen hier en daar terug. Bij dit statige pand hoort geen trendy interieur. We houden het bewust rustig.”

Hilton.comEntree Awards 2022_DoubleTree by Hilton_Fotograaf onbekend_3
Entree Awards 2022_DoubleTree by Hilton_Fotograaf onbekend_4
Entree Awards 2022_DoubleTree by Hilton_500x400
Entree Awards 2022_DoubleTree by Hilton_Fotograaf onbekend_2

GENOMINEERDEN BEST NEW HOTEL 50+ ROOMS.

Sittard
DoubleTree by Hilton
Vlissingen
Hotel de Timmerfabriek
Arnhem
Hotel Haarhuis
Oisterwijk
NEO KVL
Den Bosch
The Den

Sponsored by

Bulsink_Entree Awards